Με τον ΕΟΣ Ρεθύμνου σε Αγ. Ιωάννη – Αγ. Παύλο – Αγ. Ρουμέλη

Την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου έχει προγραμματίσει μια καταπληκτική διαδρομή για του λάτρεις της πεζοπορίας και όχι μόνο.
Η αναχώρηση θα γίνει από το γραφείο του Συλλόγου με λεωφορείο μέχρι το χωριό του Αγ. Γιάννη στα Σφακιά. Από εκεί θα ξεκινήσει μία πορεία-κατάβαση 2 ωρών προς το Λιβυκό πέλαγος, μέχρι το πανέμορφο πευκοδάσος του Αγ. Παύλου όπου θα πραγματοποιηθεί στάση για μπάνιο στην ομώνυμη παραλία, εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Παύλου που χρονολογείτε στον 14ο αιώνα. Δίπλα βρίσκεται και μία ταβέρνα, η μοναδική στην διαδρομή μέχρι την Αγ. Ρουμέλη. Στην συνέχεια περπατώντας το παραλιακό μονοπάτι Ε4 μέχρι την Αγ. Ρουμέλη και την έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Εκεί θα υπάρχει ξεκούραση μέχρι την ώρα (17:30) της αναχώρησης με το καράβι, για την επιστροφή στην Χώρα Σφακίων όπου θα περιμένει το λεωφορείο.

Χρήσιμες συμβουλές
Για την συγκεκριμένη διαδρομή θα χρειαστείτε τα παρακάτω:
– ορειβατικά μποτάκια (όποιος θέλει να περπατήσει με αθλητικά αρκεί να μην γλιστράνε)
– δροσερό ντύσιμο που να προστατεύει από τον ήλιο
– καπέλο
– αντηλιακό
– γυαλιά ηλίου
– οτιδήποτε χρειάζεστε για την παραλία (μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες)

Νερό και φαγητό (μπορείτε να συμπληρώνεται από τα καταλύματα που συναντάμε στο δρόμο μας, αυτά είναι στον Αγ. Παύλο και την Αγ. Ρουμέλη.)

Η συμμετοχή για την διαδρομή είναι: για τον ΕΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 4,00Ευρώ + εισιτήριο λεωφορείου (περίπου 10,00ευρώ) + εισιτήριο καραβιού (11,00ευρώ)

Για συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένα μέλη ή να γίνεται (αίτηση+2φωτογραφίες+10,00ευρώ)

Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 15 Μάιου.
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο 6974860002 (Φιλιώ)

Βαθμός Δυσκολίας: 1
ώρες πορείας 4

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *