Ξανά στο Ρέθυμνο ο τίτλος του Ράλλυ Παλάδιο!

Με νικητές τους Ρεθυμνιώτες, Λευτέρη Αλυγιζάκη – Μιχάλη Χατζηδάκη με το Skoda Fabia R5 ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Παλάδιο, τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου που διεξήχθη στη Δυτική Αττική με κέντρο την Μάνδρα.
Τόσο οι νικητές, όσο και οι μεγάλοι τους αντίπαλοι Γιώργος Αναπολιοτάκης- Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5) μοίρασαν πολλά χαμόγελα στον τερματισμό του αγώνα, οι μέν πρώτοι λόγω της παρθενικής τους επικράτησης στο φετινό πρωτάθλημα, οι δε δεύτεροι λόγω της κατάκτησης ενός ακόμα Πρωταθλήματος Ασφάλτου!

Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του αγώνα όπως αναφέρει το grally.gr, δυσκόλεψαν πολύ το έργο των πληρωμάτων, αφού η επιφάνεια του οδοστρώματος άλλαζε συνεχώς λόγω της περιοδικής βροχής αλλά και των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν. Με τους Πρωταθλητές και του 2021 να επιλέγουν από το ξεκίνημα αγώνα τακτικής, αφού τους αρκούσε η έβδομη θέση για την κατάκτηση του τίτλου (όπως και το 2019), οι Αλυγιζάκης- Χατζηδάκης συνάντησαν απρόσμενα υψηλό ανταγωνισμό από τους Πάνο Κύρκο- Γιώργο Πολυζώη που συμμετείχαν με Mitsubishi Lancer Evo IX της κατηγορίας Ν.

Η μάχη μεταξύ τους κράτησε το ενδιαφέρον των λίγων θεατών στα ύψη μέχρι το νυχτερινό σκέλος, με τη διαφορά τους μέχρι εκείνη τη στιγμή να είναι μικρότερη του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου! Το κιβώτιο ταχυτήτων όμως του Evo είχε άλλη γνώμη αναγκάζοντας τους Κύρκο- Πολυζώη σε εγκατάλειψη και μην επιτρέποντας στο πλήρωμα τη διεκδίκηση της νίκης.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Βασίλης Κανδηλιώτης- Παντελής Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer Evo VI) σε ακόμα έναν εξαιρετικό αγώνα του πληρώματος το οποίο ανυπομονούμε να δούμε το 2022 με αυτοκίνητο της κατηγορίας R5.

Ακολούθησαν οι εξαιρετικοί “στο μάτι” Πασχάλης Χατζημάρκος- Νίκος Ιντζόγλου με το πανέμορφο Peugeot 208 Rally4 που κέρδισαν παράλληλα και την κατηγορία F2.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram κάντε LIKE στο Facebook και κάντε εγγραφή στο YouTube

Η μονομαχία για τη δεύτερη θέση της κατηγορίας μεταξύ των Νίκου Κομνού- Νίκου Κόντου (Peugeot 106 S16) και Νικόλα Καραδημήτρη- Γιώργου Μουρτζούκου (Peugeot 206) έληξε άδοξα στην τελευταία ειδική όταν το πλήρωμα του 206 αντιμετώπισε πρόβλημα με το δυναμό χάνοντας πολλές θέσεις.

Ανάμεσα στους δύο πρώτους της F2 και στην πέμπτη θέση της γενικής ολοκλήρωσαν οι νικητές της κατηγορίας Ν Κώστας Κόρακας- Γιώργος Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX). Το πλήρωμα του πορτοκαλί Evo δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα αφού ένα κλαταρισμένο ελαστικό και μια ποινή χρόνου στο πρώτο loop τους έριξε πίσω στην κατάταξη. Οι Κόρακας- Κότσαλης όμως αντέδρασαν άμεσα και σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις κατάφεραν να κερδίσουν την κατηγορία, μένοντας με την πικρία ότι για έναν μόλις βαθμό έχασαν το Πρωτάθλημα της Κατηγορίας.

Αυτό κατέληξε στο τρίτο χαμογελαστό πλήρωμα της Κρήτης τουςΔημήτρη Καζανά- Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της Ν και στην έβδομη θέση της γενικής.

Τρίτοι F2 και όγδοοι γενικής ολοκλήρωσαν οι Δημήτρης Καπράλος- Κωνσταντίνος Καραθανάσης (Opel Astra) μπροστά από μια από τις αποκαλύψεις του αγώνα. Οι καταπληκτικοί Χρήστος Βλάχος- Νικολέτα Μπίρμπου (Peugeot 106 S16) στην πρώτη τους συμμετοχή σε ράλλυ κατέκτησαν τη νίκη στην πολύ ανταγωνιστική C6!

Δεύτεροι στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα τερμάτισαν οι Γιάννης Κουτσοδήμος- Μαριάννα Χριστογιαννουλά (Peugeot 106 S16) με τον οδηγό να κατακτά το Κύπελλο της κατηγορίας για το 2021! Το βάθρο της C6 συμπλήρωσαν οι Σπύρος Νίκας- Παναγιώτης Κουκλιαμπής με ακόμα ένα 106, ενώ οι διεκδικητές του τίτλου Μαρίνος Μπενούκας- Δημήτρης Λαμπράκης εγκατέλειψαν.

Στην κατηγορία C4 επικράτησαν οι Σταμάτης Μιχαήλ- Διανέλλος Μπαλωτής (Peugeot 106 S16).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *