Ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι στο Ρέθυμνο

Το 22ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων και 21ο Πανελλήνιο Ατομικό  Πρωτάθλημα Νεανίδων 2019 ξεκίνησε χθες στο Ρέθυμνο. Σκακιστές και σκακίστριες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος έφθασαν στην πόλη μας για να αγωνιστούν στην σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Στις 15:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου κο Πελαντάκη να καλωσορίζει τους αθλητές-τριες, γονείς και προπονητές παροτρύνοντας τους να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της όμορφης μας πόλης. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης, ο οποίος τονίζει ότι “ οι δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσα από το σκάκι δημιουργούν τα εφόδια στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό για μια σωστή αξιολόγηση των αποφάσεων και των επιλογών τους”. `Να τονίσουμε βέβαια και τη σημαντική υποστήριξη που έχουν οι διοργανωτές από την Αντιπεριφέρεια και Δήμο Ρεθύμνου που δίνουν παρών σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του συλλόγου.

Στις 16:00 έγινε η έναρξη των αγώνων, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 8/1/2019. Οι αγώνες διεξάγονται στον όμορφο συνεδριακό χώρο του Αχίλλειον Παλλάς και μεταδίδονται ζωντανά μέσα από ηλεκτρονικές σκακιέρες στο διαδίκτυο. Να επισημάνουμε επίσης ότι η προσέλευση και παρακολούθηση των αγώνων είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να τους παρακολουθήσουν.

Στα δύο πρωταθλήματα αναμένονται μεγάλες μάχες μιας και το επίπεδο των παικτών είναι πολύ υψηλό και οι νικητές των αγώνων πέρα από τα μόρια που κερδίζουν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ παίρνουν και το εισιτήριο για να συμμετάσχουν στα Πανευρωπαϊκά – Παγκόσμια πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα αυτό δίνει και μία μεγάλη ευκαιρία σε όλους τους τοπικούς παίκτες να συμμετάσχουν αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες και ανεβάζοντας τους ακόμη περισσότερο το επίπεδό τους.

   

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *