23 Απριλίου 2024

« Ξεκινάει αύριο το 5ο διεθνές τουρνουά «Ιδαίον Άντρο»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων διοργανώνει και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ιδαίον Άντρο”, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς.Με συμμετοχές παιχτών από εννιά χώρες, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται έξι γκράνμαιτρ και τέσσαρων  διεθνή μαίτρ, το τουρνουά αναμένεται να είναι συναρπαστικό και να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας για μια εβδομάδα με το επίπεδο και την ποιότητα του.

Το “Ιδαίον Άντρο” ήταν το πρώτο μεγάλο στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων, στις πρώτες μέρες της επανίδρυσης του πριν από μια εξαετία, το οποίο και κέρδισαν οι Ανωγειανοί που χαίρουν πλέον της εκτίμησης και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας του Σκακιού. Τους αγώνες για μια εβδομάδα θα πλαισιώνουν και παράλληλες δραστηριότητες με επισκέψεις σε αξιοθέατα του χωριού, αγώνες σκακιού στις πλατείες, μουσικά και άλλα δρώμενα.Οι αγώνες του τουρνουά  θα έχουν ζωντανή μετάδοση των παρτίδων και  ζωντανό σχολιασμό μέσω της μεγαλύτερης σκακιστικής πλατφόρμας στον κόσμο, του www.chess24.com).

Το δελτίο τύπου των διοργανωτών για την έναρξη του 5ου τουρνουά “Ιδαίον Άντρο” αναφέρει τα εξής:
«Για 5η συνεχή χρονιά τα Ανώγεια γίνονται πόλος έλξης της διεθνούς σκακιστικής κοινότητας με το διεθνές τουρνουά «Ιδαίον Άντρο» που ξεκινάει στις 12 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 19 και διοργανώνεται από το Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και το Ηράκλειο ΟΑΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ανωγείων, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 9 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία, Καζακστάν, Μογγολία) και ανάμεσά τους παίρνουν μέρος 20 τιτλούχοι, 6 εκ των οποίων φέρουν το ανώτερο τίτλο στο σκάκι, του γκρανμαιτρ, και 4 το τίτλο του διεθνή μαιτρ. Κορυφαία συμμετοχή είναι αυτή του πολυπρωταθλητή Ελλάδας (9 φορές) GM Χρήστου Μπανίκα καθώς και του GM Ιταλού Alberto, των Ρώσων GM Rychagov και Floryanov, του Ρουμάνου Nevednichy και του GM Khuznutdinov από το Καζακστάν. Μαζί με τους παραπάνω 6 γκρανμαιτρ στη λίστα των μεγάλων φαβορί για την επικράτηση στο τουρνουά δικαιούνται να μπουν τα δύο μεγάλα ταλέντα του ελληνικού σκακιού, ο 17χρονος Ανδρέας Κελίρης από το Ηράκλειο και ο 16χρονος Νικόλας Θεοδώρου από το Ρέθυμνο. Φυσικά ο ανταγωνισμός θα είναι πάρα πολύ μεγάλος καθώς στο τουρνουά θα αγωνιστούν και άλλοι πολλοί ισχυροί παίκτες.
Τη δική τους ευκαιρία να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες θα έχουν και οι Ανωγειανοί σκακιστές αλλά και να διεκδικήσουν πλέον τους πόντους που τους αναλογούν μετά τη σοβαρή πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια από την τεράστια προσπάθεια του τοπικού συλλόγου. Ανάμεσά τους, ο πρωταθλητής Ανωγείων, ο 16 χρονος Γιάννης Χαιρέτης.
Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από το μεγαλύτερο δίκτυο μετάδοσης παρτίδων, το chess24.com αλλά και μέσα από τη σελίδα του ΣΟ Ανωγείων www.anogiachess.com
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον όμιλο εταιριών Καράτζη ΑΕ καθώς και τον ΣΥΦΑΚ.»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *