Οι Ακαδημίες Άρη Ρεθύμνου και Αστέρα Περάματος στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» του ΟΠΑΠ.

Με επιτυχία στέφθηκαν οι προσπάθειες δυο ομάδων του Ρεθύμνου, του Άρη Ρεθύμνου και Αστέρα Περάματος των οποίων οι ακαδημίες συμπεριελήφθησαν ανάμεσα στις 125 καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας, στο νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ Α.Ε.  Μέσα από μια σειρά αξιολογήσεων που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014 (κατάθεση φακέλων) και ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριου (επιτόπιος έλεγχος), η ΟΠΑΠ Α.Ε. και οι συνεργάτες της επέλεξαν τις 125 ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου από όλη την Ελλάδα που πληρούν της προϋποθέσεις, εντάσσοντας της στο πρόγραμμα.

Οι ακαδημίες του Άρη Ρεθύμνου και Αστέρα Περάματος συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο νομό Ρεθύμνου μετά από έλεγχο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και του προφίλ τους και τα κριτήρια αφορούσαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
– την ασφάλεια και πληρότητα των εγκαταστάσεων προπόνησης
– στους κανόνες επάρκειας και υγιεινής των αποδυτηρίων
– στην κατάρτιση και εκπαιδευτική ικανότητα των προπονητών (πτυχία ΤΕΦΑΑ-UEFA- συμμετοχές σε σεμινάρια προπονητών και Α’ Βοηθειών)
– στην εκπόνηση και εφαρμογή προπονητικού σχεδίου και πλάνου ανάπτυξης μικρών ηλικιών που βασίζεται στην σύγχρονη προπονητική.
– στην θέσπιση εσωτερικού κανονισμού για τους αθλητές αλλά και για τους γονείς στην συμπεριφορά, πειθαρχία και διατροφή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 7-10 ετών και προπονητές, και στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, το καλύτερο νεανικό αθλητικό μοντέλο παγκοσμίως.
Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Καμίλ Ζίγκλερ μήνυμα του προγράμματος είναι το «Σήμερα Αθλητές- Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι», και σκοπός της ΟΠΑΠ και της ΕΠΟ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Το πρόγραμμα αυτό θα συνδέεται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει επιτελικό-συμβουλευτικό ρόλο.

Οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για πρώτη φορά, θα επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους.
• Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA.
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά.
• Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
• Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *