Οι δύο Γιώργηδες του Ν. ΟΠΕΡ μιλούν για τη νέα εποχή….

Δέκα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνουν μαζί φέτος οι «Διόσκουροι» του Ρεθυμνιώτικου βόλεϊ. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπονατάκη και τον Γιώργο Λαδάκη, οι οποίοι έγραψαν κάποιες από τις «χρυσές σελίδες» του ΟΠΕΡ τόσο ως παίκτες, όσο και ως προπονητές, ενώ μίλησαν για πρώτη φορά για την κοινή τους πορεία στην «Κ.Ε.».

Οι δύο Γιώργηδες του ΟΠΕΡ (και πλέον του Ν. ΟΠΕΡ) βρίσκονται αθροιστικά 46 χρόνια στον Ρεθυμνιώτικο σύλλογο, με την προσφορά τους να αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αφού τη φετινή χρονιά ανέλαβαν μαζί με τον Στέλιο Πετράκη την «επανεκκίνηση» του γυναικείου τμήματος. Και οι δυο τους έμαθαν τα μυστικά της πετοσφαίρισης στο «Μελίνα Μερκούρη», σημείωσαν παγκρήτιες και πανελλήνιες επιτυχίες ως μέλη των ακαδημιών του ΟΠΕΡ, αγωνίστηκαν σε Εθνικές κατηγορίες με την ανδρική ομάδα και έφτασαν μία «ανάσα» από την επιστροφή στην Α1. Οδήγησαν στην Α1 τον «θηλυκό» ΟΠΕΡ ως βοηθοί προπονητές, αλλά και στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία Ρεθυμνιώτικης ομάδας. Όμως, ο ξαφνικός θάνατος του Προέδρου και ιδρυτή του συλλόγου, Κωστή Ψαρουδάκη, ανέτρεψε τα σχέδια με αποτέλεσμα τη διάλυση του ΟΠΕΡ και την ενσωμάτωση του στον Ν. ΟΠΕΡ. Πλέον, η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚ, με τους Μπονατάκη, Λαδάκη και Πετράκη να έχουν το δύσκολο έργο της ανασύνταξης.

Οι «Διόσκουροι» του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου μίλησαν στην «Κ.Ε.» για τον «πατέρα» του Ρεθυμνιώτικου βόλεϊ, Κωστή Ψαρουδάκη, δηλώνοντας ευγνώμονες για όσα προσέφερε. Τόνισαν πως υπάρχει πλάνο 5ετίας, ώστε να επιστρέψει η ομάδα στις παλιές ένδοξές ημέρες, ενώ εξήραν την προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα υποδομών.

 

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Ο Γιώργος Μπονατάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αείμνηστο Κωστή Ψαρουδάκη, ευχαριστώντας τον για τις ευκαιρίες που έδωσε στα Ρεθυμνιωτάκια. «Για μένα ο Κωστής Ψαρουδάκης ήταν ένας άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω το άθλημα και να αποκτήσω πολλές εμπειρίες. Βοήθησε τα Ρεθυμνιωτάκια να βγουν έξω από την Κρήτη, να παίξουν σε Εθνικές κατηγορίες, να δουν γήπεδα, να γνωρίσουν ανθρώπους και να γεμίσουν με εμπειρίες. Αυτό είναι ανεκτίμητης αξίας και τον ευχαριστούμε όλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Λαδάκης, ο οποίος τόνισε: «Είναι ο άνθρωπος που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το άθλημα όσο πιο καλά γίνεται. Είτε αγωνιστικά, είτε προπονητικά, είτε σαν φίλαθλοι. Είδαμε αθλητές παγκοσμίου επιπέδου με την ανδρική και γυναικεία ομάδα του ΟΠΕΡ στην Α1 κατηγορία, ενώ τη βοήθησε να γίνει η πρώτη ομάδα στο Ρέθυμνο που έχει παίξει Ευρώπη. Μας γνώρισε όλη η Ελλάδα χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο».

«Ο ΚΩΣΤΗΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
Για την επόμενη μέρα της ομάδας μίλησε στη συνέχεια ο Γιώργος Μπονατάκης, ο οποίος σημείωσε πως ο Κωστής Ψαρουδάκης είχε ήδη προνοήσει. «Παραγοντικά ο Κωστής ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να τον φτάσει κανένας. Φανταστείτε ότι πριν «φύγει» είχε φτιάξει ήδη την επόμενη μέρα του ΟΠΕΡ. Δηλαδή αν δεν κατάφερνε ο ΟΠΕΡ να ορθοποδήσει, υπήρχε ήδη ο Ν. ΟΠΕΡ να τον διαδεχθεί. Από κει και πέρα εγώ, ο Γιώργο Λαδάκης και ο Στέλιος Πετράκης είπαμε να κάνουμε μία νέα προσπάθεια στο γυναικείο τμήμα. Έμειναν κοπέλες που θα μπορούσαν να είχαν πάει σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας αλλά έμειναν για χάρη του Κωστή, εμάς και της ομάδας. Με λίγη τύχη είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει».

«ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ»
Από ένα μίγμα με έμπειρες και νεαρές αθλήτριες αποτελείται ο φετινός Ν. ΟΠΕΡ, με τον Γιώργο Λαδάκη να τονίζει πως το πλάνο περιλαμβάνει ένα υγιές σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει. «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει με τον Γιώργο και με τους ανθρώπους που ήταν δίπλα στον Κωστή Ψαρουδάκη. Να δείξουμε ότι ο ΟΠΕΡ δεν τελείωσε αλλά είναι εδώ. Έχουμε μέλλον, καθώς στηρίζουμε τα παιδιά των Ακαδημιών του Ν. ΟΠΕΡ. Με αυτό το μίγμα θέλουμε να φτιάξουμε ένα υγιές σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.
Είναι μία χρονιά που θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο ΟΠΕΡ είναι εδώ. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Κωστής μπορεί να έφυγε αλλά το βόλεϊ και ο ΟΠΕΡ παραμένει εδώ και θα συνεχίσει».

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
Στην ερώτηση για το αν η προπονητική προέκυψε στην πορεία ο κόουτς Μπονατάκης υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι μαζί με τον Γιώργο η πορεία μας στους πάγκους κρατάει πολλά χρόνια. Μάθαμε πολλά πράγματα. Όταν σταματάς τον αθλητισμό σίγουρα κάποια στιγμή σκέφτεσαι έντονα και αναρωτιέσαι αν μπορείς να συνεχίσεις ως προπονητής. Για μένα για να είσαι προπονητής πρέπει να έχεις κάποια στοιχεία. Να έχεις ορισμένα ηγετικά χαρακτηριστικά, να είσαι παιδαγωγός και φυσικά να έχεις γνώση του αντικειμένου. Όσο ασχολήθηκα με την προπονητική δεν το έκανα ποτέ μόνος μου, αλλά μαζί με τον Γιώργο. Αυτό δεν είναι τυχαίο διότι έχουμε αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό κώδικα επικοινωνίας, γνωρίζοντας ο ένας τα θέλω του άλλου».
Από την πλευρά του ο Λαδάκης χαρακτήρισε ως αγαπημένη του ρουτίνα την προπονητική, λέγοντας: «Δεν είμαστε προπονητές αλλά έχουμε γνώση στο άθλημα, έπειτα από την πορεία μας. Με αυτό μεγάλωσα. Είναι δύσκολο να πεις ότι δεν ασχολείσαι ξανά. Για μένα πλέον είναι η αγαπημένη μου ρουτίνα. Είμαστε δύο φίλοι που συμπεριφερόμαστε όπως ακριβώς θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται οι προπονητές μας».

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ»
Ο Γιώργος Λαδάκης κράτησε χαμηλούς τόνους όσον αφορά στη φετινή χρονιά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σημειώνοντας πως δεν είναι το φαβορί. «Είμαστε μία καινούρια ομάδα. Σίγουρα έχει πολύ ταλέντο αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν πιο έτοιμες και έμπειρες ομάδες και αν με ρωτάς δεν είμαστε το φαβορί».
Ο συνεργάτης του Γιώργος Μπονατάκης πρόσθεσε: «Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Είμαστε μία καινούρια ομάδα. Έχουμε ένα σύνολο με ταλέντο. Από κει και πέρα όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα κάνουμε το ταμείο μας και αν δούμε ότι έχουμε την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω εννοείται πως δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα βρεθεί στον δρόμο μας.
Μαζί με τον Γιώργο και τον Στέλιο έχουμε ξεκινήσει με τα πολύ βασικά του αθλήματος για να φτάσουμε στο τέλος εκεί που θέλουμε».

«ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες εξήρε ο Γιώργος Λαδάκης, τονίζοντας πως αξίζει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να δει αυτά τα νέα παιδιά. «Πάντα υπήρχαν 6-7 Ρεθυμνιώτισσες αθλήτριες. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες με την Ήρα Φεντότοβα, τον Νεκτάριο Νικάκη, τη Μάγδα Δραμιτινού, τον Στέλιο Πετράκη και τον Γιώργο Τζανιδάκη με τον Γιάννη Παπαδάκι. Αξίζει να έρθει να δει ο κόσμος αυτά τα παιδιά».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπονατάκης πρόσθεσε: «Να προσθέσω για τα τμήματα υποδομών πως ο Νεκτάριος Νικάκης είναι ο άνθρωπος που με μάζεψε από το σχολείο και μου έμαθε το βόλεϊ. Επίσης είναι μεγάλη τιμή να έχουμε την Ήρα Φεντότοβα. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες παίκτριες που έχουν περάσει από την Ελλάδα και είναι τιμή για εμάς να την έχουμε εδώ».

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ»
Οι δύο προπονητές κλείνοντας, ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό το νέο ξεκίνημα, τονίζοντας: «Ευχαριστούμε γενικά όλους όσοι μας έχουν βοηθήσει. Τη νέα διοίκηση που μας καλωσόρισε, καθώς έγιναν 41 “μετακινήσεις” από τον ΟΠΕΡ στον Ν. ΟΠΕΡ. Ευχαριστούμε τον κ. Ποθητό και τη Διοίκηση που μας υποδέχθηκαν και ουσιαστικά μας “υιοθέτησαν”. Ελπίζουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *