Ο δρόμος για το Τόκιο… περνάει από το Ρέθυμνο!

Η Μαρία Πρεβολαράκη  κέρδισε την πρόκριση για το Τόκιο το Σεπτέμβριο του 2019 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μογγολία και είχε 2 χρόνια να προετοιμαστεί με την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 λόγω της πανδημίας. Αυτή είναι η τρίτη Ολυμπιάδα στο ενεργητικό της και το πολυπόθητο μετάλλιο θα την κατατάξει  στο πάνθεον της γυναικείας πάλης.  Η Πρεβολαράκη 29 ετών σήμερα, έχει φέρει στη χώρα μας 7 ευρωπαϊκά μετάλλια (2 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα) και 4 παγκόσμια μετάλλια (1 χρυσό, 1 αργυρό και 2 χάλκινα). Οι πρόσφατες διακρίσεις της είναι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το περασμένο Δεκέμβριο στην Σερβία και τον Απρίλιο το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία. Συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2021 ως φαβορί.

Ο Γιώργος Πιλίδης 21 ετών σήμερα είναι φαινόμενο για την παγκόσμια πάλη καθώς έχει ρεκόρ 6 ευρωπαϊκών και παγκοσμίων μεταλλίων σε ηλικία κάτω των 17 ετών. Πιο συγκεκριμένα έχει φέρει στη χώρα μας 5 ευρωπαϊκά μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) και 3 παγκόσμια μετάλλια (2 αργυρά και 1 χάλκινο). Η μικρή του ηλικία και η τεράστια εμπειρία καθώς και τα πολυάριθμα και πολύμηνα προπονητικά καμπ στην Ρωσία και τη σχολή της Οσετίας είναι ο συνδυασμός που φέρουν τον Πιλίδη στους αθλητές που όλοι θα έχουν τα μάτια στραμμένα πάνω του στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Πρεβολαράκη προπονείται με τους παρτενέρ της Φώτη Παπαδάκη 3 φορές χρυσό πρωταθλητή ανδρών, 2 φορές Βαλκανιονίκη  και Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην Πάλης στην Άμμο και τον Νεκτάριο Κουζούπη 3 φορές χρυσό Πρωταθλητή Παίδων, 5ο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα και Αργυρό Πανελληνιονίκη στους Έφηβους και την πρωταθλήτρια κορασίδων Νικολέτα Μπάρμπα.

Ο Πιλίδης προπονείται με τον Κύριλλο Μπίνενμπαουμ  6 φορές χρυσό πρωταθλητής ανδρών, 5ο στην Ευρώπη το 2017, 5ο στο Παγκόσμιο το 2014 και κάτοχο ασημένιου  παγκόσμιου μεταλλίου στην Πάλη στην Άμμο και τον Γιάννη Μουστόπουλο 2 φορές χρυσό στο Πανελλήνιο Εφήβων. Εθνικός προπονητής της αποστολής ο Μόισεν Παριγέι και την προετοιμασία καλύπτει οικονομικά η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με χρηματοδότηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ.

Η προετοιμασία πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο στην πανεπιστημιούπολη με την ευγενική παραχώρηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και περιλαμβάνει δύο  προπονήσεις την μέρα με ενδυνάμωση, φυσική κατάσταση και τεχνική για το διάστημα 20/5/2021-5/6/2021.

Τους αθλητές καλωσόρισαν πρώτοι στο Ρέθυμνο οι αντιπρυτάνεις κος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης  Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών και ο κος Δημήτριος Μυλωνάκης Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας συνοδευόμενοι από τον κο Προβιά Διευθυντή Γυμναστηρίου και μέλος της Ομοσπονδίας της Γυμναστικής.  Το  πανεπιστήμιο Κρήτης όπως δήλωσε ο αντιπρύτανης κος Σπανουδάκης είναι αρωγός σε κάθε είδους τέτοιες προετοιμασίες και τόνισε πως το Πανεπιστήμιο στου Γάλλου αποτελεί πρότυπο ως υποδομή και ως φυσικό περιβάλλον ακόμα και για υψηλών επιπέδων προετοιμασίες όπως αυτές της Εθνικής Ομάδας Πάλης. Σε μια σύντομη ξενάγηση μας παρουσίασε το άμεσο πλάνο ανέγερσης ενός ακόμα κλειστού γηπέδου επιπλέον αυτού της ενόργανης που θα φιλοξενεί προπονήσεις και επίσημους αγώνες της γυμναστικής. Αθροιστικά με τις χίλιες κλίνες για τη στέγαση των φοιτητών η Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου θα αποτελέσει κορυφαίο προορισμό για αθλητικές προετοιμασίες και διοργανώσεις σε βάθος χρόνου. Αναζητήσαμε περιθώρια συνεργασίας με καμπ προετοιμασίας για την πάλη. Ο κύριος Προβιάς ήταν θετικός καθώς η αίγλη των μεγάλων αθλητών είναι κάτι γνώριμο σε αυτόν και διαφαίνεται πως το όραμά του για τον αθλητισμό στο Ρέθυμνο δεν έχει στεγανά αλλά μονοπάτια συνεργασιών και παγκοσμίων καταξιώσεων.

Το Ρέθυμνο έδειξε τη δυναμική του σε αυτή την προετοιμασία. Η Μαρία Πρεβολαράκη παράλληλα με το απαιτητικό της πρόγραμμα έπρεπε να συνεχίσει και την αποκατάστασή της μετά από τραυματισμό σε καμπ προετοιμασίας στην Τουρκία τον Μάρτιο. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της συνέχισε αμείωτα το πρόγραμμα των φυσιοθεραπειών της στο Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής και Αποκατάστασης Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ. και έμεινε εντυπωσιασμένη από αυτού του επιπέδου δομή στο νομό μας καθώς δεν την έχει συναντήσει πουθενά αλλού. Η συνεργασία της με την διευθύντρια κα Αναστασία Σταυγιανουδάκη ήταν άψογη και την ευχαριστώ πολύ όπως και τον Διοικητική του Νοσοκομείου κ. Ελευθέριο Μαρκάκη που μας δέχτηκαν και που έθεσαν σε προτεραιότητα τον προγραμματισμό της πρωταθλήτριας στην τελική ευθεία για το Τόκιο.

Η καλή οργάνωση και το καλό αποτέλεσμα απαιτούν υποδομές και καλή συνεννόηση. Καταλυτική ήταν η προσφορά του θαυματουργού “zero emmission” λεωφορείου που καθημερινά 4 φορές έκανε το δρομολόγιο Πλατανιάς-Πανεπιστημιούπολη για την οκταμελή αποστολή της πάλης. Το Ρέθυμνο έδειξε πως είναι σε θέση να απορροφά κονδύλια για σύγχρονα πρότζεκτ  και να τα εφαρμόζει στην καθημερινότητα και στην πράξη ως παράδειγμα προς μίμηση. Να ευχαριστήσω για αυτή την παροχή τον δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη και τον αντιπρόεδρο  του ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ –ΡΕΘΥΜΝΟΥ κο. Γιώργο Χατζηδάκη.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Κοντά στους αθλητές ήλθε ο δήμαρχος κος Μαρινάκης με καταθέσεις ψυχής για την θέση του νικητή και τη διάσταση που αυτή φέρει. Από όλα τα ερεθίσματα που έλαβαν οι αθλητές  αυτή είναι που συγκίνησε πιο πολύ τον Γιώργο Πιλίδη και τις ευχές του Δημάρχου ακολούθησαν οι ευχές του  σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ.Ευγένιο, της  Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή και του καθηγητή Ιατρικής Σχολής και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημόσιας Υγείας και Επιδημιολογίας κ. Χρήστο Λιονή. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω το κ. Γιώργο Μαραβελάκη και το κ. Μιχάλη Μαλανδράκη και το Πρίμα Πλώρα για τις ευχάριστες στιγμές που χάρισαν στην εθνική αποστολή και έδωσαν αίγλη στη Ρεθεμνιώτικη Φιλοξενία.

Από τη μεριά μου ως εκλεγμένη στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης εύχομαι στην Μαρία Πρεβολαράκη και τον Γιώργο Πιλίδη να φέρουν τις ολυμπιακές διακρίσεις γιατί η αρετή του σκοπού στον οποίο έχουν αφοσιωθεί και η σοφία που ήδη έχουν θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για την κοινωνία μας. Είμαι σίγουρη πως τα ολυμπιακά μετάλλια ακόμα και μια καλή κατάταξη, θα “ρίξουν φως” στο άθλημα μας και σίγουρα στις προοπτικές ανάπτυξης κατάλληλων υποδομών για τα μαχητικά ολυμπιακά αθλήματα σε όλη την επικράτεια.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΓ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *