Ο προγραμματισμός για τα Εθνικά πρωταθλήματα βόλεϊ

Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τα Εθνικά πρωταθλήματα βόλεϊ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπου το Ρέθυμνο θα έχει σίγουρα διπλή εκπροσώπηση, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και τρίτο εκπρόσωπο. Για μία ακόμη χρονιά, 4η συνεχόμενη ο ΟΠΕΡ θα αγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία βόλεϊ Γυναικών και για 3η σερί χρονιά στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ των Ανδρών. Το Ρέθυμνο έχει αρκετές πιθανότητες να έχει και τρίτο εκπρόσωπο στα Εθνικά πρωταθλήματα, εφόσον οι γυναίκες του ΟΚΑ Αρκάδι κατακτήσουν τον τίτλο σε επίπεδο Κρήτης, στον τελικό με την Άθλεση (οι Ρεθυμνιώτισες έχουν το πλεονέκτημα έδρας), αφού θα ανέλθουν στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ Γυναικών.
Σήμερα η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες έναρξης όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων, αλλά και εν μέρει τον καταρτισμό των ομίλων στην Α2 κατηγορία σε Άνδρες και Γυναίκες. Η πρεμιέρα στην Α1 βόλεϊ γυναικών ορίζεται για τις 17 Οκτωβρίου, της Α2 βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών για τις 10 Οκτωβρίου. Όμως το χθεσινό Δ.Σ. της ΕΟΠΕ πήρε και άλλες σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες αποτυπώνονται παρακάτω.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ 30/06, 15-25/06 ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ, 29/06-29/07 ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής στα Εθνικά πρωταθλήματα (Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών – Γυναικών) ολοκληρώνονται στις 30/6, ενώ σύντομα θα εκδοθεί η Γενική Προκήρυξη και θα ακολουθήσουν κι οι Ειδικές Προκηρύξεις των παραπάνω πρωταθλημάτων.
Αποφασίστηκε ότι μόνο οι τελικές φάσεις των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν σε στοχευμένες περιοχές από την ΕΟΠΕ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Οι ανανεώσεις των δελτίων καθώς και οι μεταγραφές θα γίνουν φέτος μόνο ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα η περίοδος των ανανεώσεων θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου 2015. Η περίοδος των μεταγραφών θα διαρκέσει από τις 29 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2015.
Επίσης το Σάββατο 30/5 ολοκληρώνεται η προθεσμία για τις νέες εγγραφές.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ PRE LEAGUE
Εγκρίθηκε επί της αρχής η δημιουργίας της Pre League για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Εφόσον αντιμετωπιστούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία αυτής της κατηγορίας, οι όροι και οι λεπτομέρειες διεξαγωγής θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ εντός του Ιουλίου και θα ανακοινωθούν έγκαιρα στις ομάδες

ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ BEACH VOLLEY
Το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη του Γιώργου Γιάτση ως επικεφαλής Ομοσπονδιακού τεχνικού Μπιτς Βόλεϊ, ενώ οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Ανάπτυξης του Μπιτς Βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα είναι οι:
ΕΣΠΑΑ-ΕΣΠΕΔΑ-Ζ’ περιφέρεια-Κορινθία: Στάθης Χανδρινός
Βόρεια Ελλάδα (ΕΠΕΣΘ-ΕΣΠΕΜ-Α’ Περιφέρεια): Ηλίας Ζωλασταθιάδης
Κεντρική Ελλάδα: Βαγγέλης Σταθόπουλος
Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές
Κρήτη: Αντιγόνη Μουστάκη,Μανώλης Παπαδάκης, Αποστόλης Πιστίκης
Δυτική Ελλάδα: Παναγιώτης Ντανίκας, Γιάννης Βλάχος, Γιώργος Ασημακούλας
Πελοπόννησος: Βάσω Καραντάσιου, Μάνος Ξενάκης

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΟΠΕ
Αποφασίστηκε η κατάργηση όλων των jump service σε όλες τις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων από την περίοδο 2015-2016.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή τουλάχιστον ενός/μιας (1) αθλητή/τρια ηλικίας Κ20 ετών, σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται στις τοπικές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών.
Εγκρίθηκε η πρόταση της Επιτροπής Ανάπτυξης για τη συγγραφή εγχειριδίου για το γυμνάσιο και για τα σωματεία το οποίο θα είναι συνέχεια του πρώτου βιβλίου που είναι έτοιμο προς έκδοση και αφορά καθηγητές φυσικής αγωγής του δημοτικού.
Εγκρίθηκε η πρόταση για δημιουργία ειδικής κατηγορίας παμπαίδων junior με τη συμμετοχή αθλητών Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου και μορφή 4×4.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *