Ο στίβος του ΟΚΑ Αρκάδι δείχνει τον δρόμο

Στο ΔΑΚ Γάλλου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι εαρινοί αγώνες στίβου των ακαδημιών του Αρκαδίου. Το «παρών» έδωσαν 99 παιδιά, νήπια και από Α’ έως ΣΤ’ Δημοτικού, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τρέξιμο ταχύτητας 50μ., άλμα σε μήκος και ρίψη μπαλάκι 200γρ. Οι αγώνες έκλεισαν με παιχνίδι σκυταλοδρομίας μετ’ εμποδίων, σλάλομ σε κώνους και πέρασμα εμποδίων με ταχύτητα.

Για ακόμα μία φορά οι άνθρωποι του τμήματος στίβου του Αρκαδίου, έδειξαν τον δρόμο. Οργάνωσαν μία πολύ όμορφη ημερίδα, έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν αθλητισμό και ψυχαγωγία και παρουσίασαν σε όλους τους γονείς την μεθοδική δουλειά που κάνουν στα τμήματα υποδομών του συλλόγου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:
«Οι αγώνες αυτοί, έχουν την προσομοίωση της αγωνιστικής διαδικασίας, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ετοιμάζονται να συμμετέχουν σε αγωνίσματα. Συγχρόνως τους προσφέρεται η χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας, της ψυχαγωγίας, της ενασχόλησης με φυσικές και τεχνικές δραστηριότητες όπως είναι το τρέξιμο, το άλμα σε μήκος, το πέταγμα μπαλάκι, αλλά και κοινωνικές δραστηριότητες, όπως το παιγνίδι.

Ταυτόχρονα πλάθουν χαρακτήρα, αναπτύσσουν συνεργασία, αποκτούν άμιλλα, μαθαίνουν να επικοινωνούν, βάζουν στόχους, επιδιώκουν την προσπάθεια για να γίνουν καλύτεροι, κτίζουν την προσωπικότητα τους, αποκτούν αυτοεκτίμηση. Το γήπεδο του Γάλλου πλημμύρησε από παιδικές χαρούμενες φωνές, αφού έλαβαν μέρος 99 παιδιά, νήπια, πρώτης ως και έκτης τάξης δημοτικού σχολείου. Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν και οι γονείς των παιδιών, συμμετέχοντας στην χαρά και στην αγωνία των, περνώντας ένα ωραίο πρωινό με τους μικρούς αθλητές της ζωής τους.

Οι μικροί πρωταθλητές, έφυγαν χαρούμενοι και καθόλου κουρασμένοι, αφού η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν είχε πρώτο – δεύτερο – τρίτο, παρά μόνο νικητές. Το πρωινό έκλεισε όμορφα, αφού ακολούθησαν οι βραβεύσεις, όπου όλοι πήραν δίπλωμα και μετάλλιο για τη συμμετοχή τους, και όχι για τις επιδόσεις τους».


Το τετράπτυχο της λειτουργίας του τμήματος στίβου
Τα 4 πολύ βασικά κομμάτια της λειτουργίας του τμήματος στίβου τονίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου. Αυτά είναι τα εξής:
«Μέλημα του συλλόγου είναι η συνεχής προσφορά στην κοινωνία του Ρεθύμνου, δίνοντας το δικαίωμα σε παιδιά της πόλης μας, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να κερδίσουν από τα οφέλη του.

– Φιλοσοφία του συλλόγου είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

– Επιδίωξη του συλλόγου η ανάδειξη Ρεθυμνιωτών αθλητών – τριών.

– Στόχος του συλλόγου είναι η υγεία των παιδιών, μέσα από την εκγύμναση, την διάπλαση του σώματος και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις τρεις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, που επιμελούνται το πρόγραμμα λειτουργίας των τμημάτων υποδομής, στην Κωσταντίνα Τζωρτζινάκη, στην Ολυμπία Κασαπίδου, και στην Μαρία Τσιχλάκη, όπου η διάθεσή τους και η αγάπη προς τα παιδιά προσδίδει μεγαλύτερη επιτυχία στο πρόγραμμα, και φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα ως προς την υλοποίησή του».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *