24 Φεβρουαρίου 2024

Πλατεία…Γεωργίου Γυπαράκη στην Ασή Γωνιά

Πέρασαν δύο χρόνια από το Πάσχα του 2014, όπου έχασε την ζωή του από άσκοπους πυροβολισμούς ο 25χρονος τότε Γεώργιος Γυπαράκης.

Το τραπέζι της χαράς μετατράπηκε σε θρήνο, εξαιτίας μιας νοοτροπίας που σκοτώνει ανθρώπους και συγχρόνως και τα έθιμα της Κρήτης. Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ασή Γωνιάς και βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του χωριού του. Πάντα χαμογελαστός και πρόσχαρος και οι χωριανοί του από τότε σεβόμενοι την μνήμη του, μετά το τραγικό συμβάν δεν ακούστηκε σε εκδηλώσεις κανένας άσκοπος πυροβολισμός.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ασή Γωνιάς όμως αποφάσισε να φτιαχτεί μνημείο στο χώρο εκδηλώσεων.

Η Απόφαση του Συλλόγου

«Το Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς με Πρόεδρο το Νικολακάκη Στέλιο και τα μέλη τους : Γύπαρη Ιωσήφ, Μπικάκη Ευάγγελο, Δραμηλαράκη Μάρκο, Σμπυράκη Μάρκο, Μελαδάκη Ανδρέα, Κιμιωνή Γιώργο, Παπαδονικολάκη Γιώργο, Αγγελάκη Στέλιο, Μαρκάκη Γιάννη, Κουνδουράκη Σήφη, Μπικάκη-Πατεράκη Ειρήνη αποφάσισε ομόφωνα:

Mε αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το τραγικό συμβάν στο οποίο έχασε την ζωή του ο συγχωριανός μας και τότε Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς , Γεώργιος Γυπαράκης, από άσκοπους πυροβολισμούς ανήμερα του Πάσχα (20 Απριλίου 2014) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασή Γωνιάς αποφάσισε τα παρακάτω:

Nα φτιαχτεί μνημείο στο χώρο , όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του χωριού μας, ο οποίος έχει παραχωρηθεί απο την Εκκλησία της Ασή Γωνιάς στο Πολιτιστικό Σύλλογο. Επιλέξαμε της πλατειά που γίνονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις της Ασή Γωνιάς , μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ασή Γωνιάς και την συναίνεση των συγχωριανών μας , για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων αλλά κυρίως , για να τονίσουμε πως οι πυροβολισμοί σε αυτό το σημείο είναι πλέον ανεπιθύμητοι.

Υ.Γ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους της Ασή Γωνιάς που μετά το τραγικό συμβάν δεν έχει ξανά ακουστεί άσκοπος πυροβολισμός στο χώρο των εκδηλώσεων του συλλόγου, τιμώντας έτσι την μνήμη του Γιώργη και σεβόμενοι τον πόνο της οικογένειας του.

«Eις μνήμη Γεωργίου Γυπαράκη

Με διπλωμένα τα φτερά

μπήκες αιτέ στο μνήμα

ας είσαι εσύ της μπαλωθιάς

το τελευταίο θύμα»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *