22 Απριλίου 2024

Ρεκόρ συμμετοχών στα «76α Αρκάδια»

Οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και ήδη έχουν τσεκάρει την παρουσία τους 550 αθλητές που θα συμμετάσχουν και στους δύο μεγάλους αγώνες. Οι συμμετοχές στον Αρκάδιο δρόμο των 22.100 μέτρων αυτή την στιγμή ξεπερνούν τις 320, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές μέχρι στιγμής καταγράφεται και ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα των 6.000, αφού περισσότεροι από 230 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η ώρα εκκίνησης του Αρκάδιου δρόμου έχει οριστεί στις 14.40 από την Ιερά Μονή Αρκαδίου, με τους αθλητές να υποχρεούται να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα για να λάβουν το πακέτο συμμετοχής, όσοι δεν το παρέλαβαν το Σάββατο στην τεχνική ενημέρωση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους δρομείς που θα τρέξουν την διαδρομή των 6χλμ., που έχει οριστεί για τις 16.25 από την γέφυρα του Πλατανιά. Σημαντικό στοιχείο πως οι αγώνες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ Γ. ΠΡΟΒΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να βραβεύσουν δύο Ρεθυμνιωτάκια για την εκπληκτική παρουσία τους σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο στην Ενόργανη Γυμναστική. Η οργανωτική Επιτροπή των «76ων Αρκάδιων αγώνων» αποφάσισε να βραβεύσει τους Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πανελληνιονίκες Γιώργο Προβιά και Ανδρέα Σταυρουλάκη, αθλητές του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι. Και οι δύο τους είναι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Προβιά να έχει κατακτήσει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στην 16η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που έγινε στην Τραπεζούντα της Τουρκίας τον περασμένο Ιούλιο. Ο Γιώργος Προβιάς θριάμβευσε στους τελικούς οργάνων, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο έδαφος και του ασημένιου στους κρίκους. Επίσης, βρέθηκε στην 7η θέση στο δίζυγο και στην 4η στο ομαδικό, μαζί με τον επίσης Ρεθεμνιώτη Ανδρέα Σταυρουλάκη.

ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ «76ων ΑΡΚΑΔΙΩΝ»

Από αυτή την σπουδαία και λαμπρή φέτος εκδήλωση, δεν θα μπορούσε να μην είναι ιδιαίτερα έντονο το χρώμα της Κρήτης και της παράδοσης. Έτσι όπως έχουν μεριμνήσει οι διοργανωτές, τους φιλάθλους θα διασκεδάσουν Κρητικοί οργανοπαίκτες αλλά και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι. Στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» θα χορέψουν μέλη από τους συλλόγους, «Ψηλορείτης», «Ερωφίλη», «Ντελίνα», «Ρίζες», «Κρήτες», Λερ», Λαογραφικός Όμιλος Τζανιδάκη», «Αρκάδι», Όμιλος Βρακοφόρων», «Όρη Αξού», «Λιβαδίων και όμιλος Χνάρη». Μαζί τους φυσικά οι μουσικοί Αλέξανδρος Παπαδάκης στη λύρα και οι Γιώργος Βεργαδής, Γιώργος Ψαράκης και Ιδομενέας Καμηλάκης στο λαούτο.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ 6ΧΛΜ.

Στον Αρκάδιο δρόμο οι κατηγορίες του αγώνα περιορίζονται σε:
Α) Γενική Αντρών και Γυναικών και
Β) Κατοίκων Νομού Ρεθύμνου.
(Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου καλούνται να επιλέξουν στην φόρμα συμμετοχής, τις κατηγορίες του αγώνα).
** Στον Αρκάδιο δρόμο η συμμετοχή είναι ελεύθερη για Άνδρες και Γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1998.
** Στον δρόμο 6.000 μ. η συμμετοχή είναι ελεύθερη για άνδρες και γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι το 2001.
** Η ώρα λήξης του Αρκάδιου Δρόμου και 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών είναι 17:30. Μετά την ώρα αυτή δεν θα υπάρχει τερματισμός – κατάταξη, ιατρική κάλυψη και όσοι αθλητές συνεχίζουν να τρέχουν, αγωνίζονται πλέον με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «76ων ΑΡΚΑΔΙΩΝ»

Κυριακή 6 Νοεμβρίου
13.00 Αρχιερατικό τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο στην πυριτιδαποθήκη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
14.40 Εκκίνηση Αρκάδιου Δρόμου Ανδρών – Γυναικών από την Ι.Μ. Αρκαδίου.
Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»
15.00 Τελετή έναρξης 76ων Αρκαδίων Αγώνων.
15.10 Άφιξη φλόγας από την Ι.Μ. Αρκαδίου από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
15.15 Από την Χορωδία Ρεθυμνίων Μικρασιατών, θα ακουστούν σε 1η εκτέλεση :
Ύμνος στους Πεσόντες κατά το Ολοκαύτωμα της Ι.Μ. Αρκαδίου και σχετικό πολύστιχο αφηγηματικό τραγούδι από την Συλλογή του Παύλου Βλαστού (Ιστορικό Αρχείο Κρήτης), υπό την Δ/νση του Ανδρέα Γιακουμάκη.
15.35 Παρουσίαση ασκήσεων στο Τραμπολίνο από αθλητές-τριες του «Ο.Κ.Α Αρκάδι»
15.35 Αγώνας Δρόμου 1.000μ μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων
15.40 Κρητικό βόλι
α) Ανδρών β) Παμπαίδων Β (μόνο μαθητές δημοτικού).
15.55 Τερματισμός Αθλητών – Αθλητριών Αρκάδιου Δρόμου
16.25 Εκκίνηση Δρόμου 6.000μ. Ανδρών-Γυναικών από τη γέφυρα Πλατανιά (διασταύρωση για Αρκάδι).
16.25 Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.
16.45 Τερματισμός 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *