Σήμερα τα «76α Αρκάδια»

Τα πάντα είναι έτοιμα για διεξαγωγή των «76ων Αρκάδιων Αγώνων», για να τιμήσει για μία ακόμη χρονιά ο Ρεθυμνιώτικος αθλητισμός την ιστορική εθελοθυσία της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Σήμερα θα λάβουν χώρα οι σπουδαίοι αγώνες, που έχουν ως επίκεντρο, τον ιστορικότερο και αρχαιότερο αγώνα δρόμου στην Ελλάδα, τον Αρκάδιο δρόμο. Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, με τους διοργανωτές να τους έχουν αναβαθμίσει, με το πρόγραμμα να έχει ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 150 ετών από το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Για αυτό τον λόγο, όλες οι παράπλευρες εκδηλώσεις, τελετή έναρξης, τελετή λήξης, αλλά και ο τερματισμός όλων των αγωνισμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Ο Αρκάδιος δρόμος απόστασης 22.100μ. θα ξεκινήσει στις 14.40, με την συμμετοχή 350 δρομέων, εκ των οποίων και η Χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στα 20.000μ. Βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα. Πολύ μεγάλη συμμετοχή που μέχρι χθες έφτανε τους 260 δρομείς, υπάρχει και στον έτερο αγώνα απόστασης 6.000μ. που η εκκίνηση του θα δοθεί στις 16.25. Οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και ήδη έχουν τσεκάρει την παρουσία τους 600 περίπου αθλητές που θα τρέξουν και στους δύο μεγάλους αγώνες. Η εκκίνηση του Αρκάδιου δρόμου έχει οριστεί από την Ιερά Μονή Αρκαδίου, με τους αθλητές να υποχρεούται να βρίσκονται στην αφετηρία τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα για να λάβουν το πακέτο συμμετοχής, όσοι δεν το παρέλαβαν χθες στην τεχνική ενημέρωση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους δρομείς που θα τρέξουν την διαδρομή των 6χλμ.,με την εκκίνηση να έχει οριστεί από την γέφυρα του Πλατανιά. Σημαντικό στοιχείο πως οι αγώνες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Πέρα από τους αγώνες δρόμου, στο αυριανό πρόγραμμα υπάρχει παραδοσιακά το Κρητικό βόλι, με 20 άνδρες και 16 Παμπαίδες Β’ να έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και 60 μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων για τον αγώνα δρόμου 1.000μ.. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί παρουσίαση ασκήσεων Τραμπολίνου από αθλητές-αθλήτριες του ΟΚΑ Αρκάδι, αλλά και Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί.

 

ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ Γ. ΠΡΟΒΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να βραβεύσουν δύο Ρεθυμνιωτάκια για την εκπληκτική παρουσία τους σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο στην Ενόργανη Γυμναστική. Η οργανωτική Επιτροπή των «76ων Αρκάδιων αγώνων» αποφάσισε να βραβεύσει τους Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πανελληνιονίκες Γιώργο Προβιά και Ανδρέα Σταυρουλάκη, αθλητές του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι. Και οι δύο τους είναι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Προβιά να έχει κατακτήσει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στην 16η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που έγινε στην Τραπεζούντα της Τουρκίας τον περασμένο Ιούλιο. Ο Γιώργος Προβιάς θριάμβευσε στους τελικούς οργάνων, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο έδαφος και του ασημένιου στους κρίκους. Επίσης, βρέθηκε στην 7η θέση στο δίζυγο και στην 4η στο ομαδικό, μαζί με τον επίσης Ρεθεμνιώτη Ανδρέα Σταυρουλάκη.

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ 6ΧΛΜ.

Στον Αρκάδιο δρόμο οι κατηγορίες του αγώνα περιορίζονται σε:

Α) Γενική Αντρών και Γυναικών και

Β) Κατοίκων Νομού Ρεθύμνου.

(Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου καλούνται να επιλέξουν στην φόρμα συμμετοχής, τις κατηγορίες του αγώνα).

** Στον Αρκάδιο δρόμο η συμμετοχή είναι ελεύθερη για Άνδρες και Γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1998.

** Στον δρόμο 6.000 μ. η συμμετοχή είναι ελεύθερη για άνδρες και γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι το 2001.

** Η ώρα λήξης του Αρκάδιου Δρόμου και 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών είναι 17:30. Μετά την ώρα αυτή δεν θα υπάρχει τερματισμός – κατάταξη, ιατρική κάλυψη και όσοι αθλητές συνεχίζουν να τρέχουν, αγωνίζονται πλέον με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «76ων ΑΡΚΑΔΙΩΝ»

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

13.00 Αρχιερατικό τρισάγιο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο στην πυριτιδαποθήκη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

14.40 Εκκίνηση Αρκάδιου Δρόμου Ανδρών – Γυναικών από την Ι.Μ. Αρκαδίου.

Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»

15.00 Τελετή έναρξης 76ων Αρκαδίων Αγώνων.

15.10 Άφιξη φλόγας από την Ι.Μ. Αρκαδίου από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

15.15 Από την Χορωδία  Ρεθυμνίων Μικρασιατών, θα ακουστούν σε 1η εκτέλεση:

Ύμνος στους Πεσόντες κατά το Ολοκαύτωμα της Ι.Μ. Αρκαδίου και σχετικό πολύστιχο αφηγηματικό τραγούδι  από την Συλλογή  του Παύλου Βλαστού (Ιστορικό Αρχείο Κρήτης), υπό την Δ/νση του Ανδρέα Γιακουμάκη.

15.35 Παρουσίαση ασκήσεων  στο Τραμπολίνο από αθλητές-τριες του «Ο.Κ.Α   Αρκάδι»

15.35 Αγώνας Δρόμου 1.000μ  μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων

15.40 Κρητικό βόλι

α) Ανδρών β) Παμπαίδων Β (μόνο μαθητές δημοτικού).

15.55 Τερματισμός Αθλητών – Αθλητριών Αρκάδιου Δρόμου

16.25 Εκκίνηση Δρόμου 6.000μ. Ανδρών-Γυναικών από τη γέφυρα Πλατανιά    (διασταύρωση για Αρκάδι).

16.25 Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας     Ρεθύμνης.

16.45 Τερματισμός 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *