Σε πρώτο πλάνο η παραμονή για τον ΟΠΕΡ

Από το “Μελίνα Μερκούρη” περνάει η επόμενη μέρα του ΟΠΕΡ, ο οποίος προετοιμάζεται εδώ και κάμποσες εβδομάδες για να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα της Α2 βόλεϊ Ανδρών (16-17/10).Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα βασιστεί και φέτος στον περσινό “κορμό”, με μοναδικές αλλά “ηχηρές” απουσίες των Νίκου Ζουπάνη και Γιώργου Κοτσιλιάνου, οι οποίοι θα αγωνίζονται στην ΑΕΚ. Από κει και πέρα, ο ΟΠΕΡ δίνει φέτος την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς Ρεθυμνιώτες να ζήσουν την εμπειρία μίας μεγάλης κατηγορίας, καθώς έχουν εντάξει στο δυναμικό τους αρκετούς φέρελπις πετοσφαιριστές. Παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση του ΟΠΕΡ κατάφερε να προσθέσει και ορισμένους πολύ αξιόλογους παίκτες, όπως ο Μανόλης Παπαδάκης, ο Μιχάλης Τεφτσής, ο Νεκτάριος Γεωργακόπουλος, ο Ιτάλο Μουσλία, ο Γιάννης Παπαδάκης και ο Ιωάννης – Νικόλαος Χαλκιαδάκης.Οι “κυανοκίτρινοι” θα «κολυμπήσουν» φέτος σε σχεδόν άγνωστα «νερά», αφού θα συμμετάσχουν στον Α’ όμιλο. Στον συγκεκριμένο όμιλο δεν θα βρουν τις ομάδες «μεγαθήρια», ενώ θα αντιμετωπίσουν 9 συνολικά ομάδες (ο ΣΦΠ Χανίων αποσύρθηκε). Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΠΕΡ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις: Ροδίων Άθλησις, Ιωνικό, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Πανελλήνιο, Πολιτεία, Παλλήνη, Μυτιλήνη και Μίλωνα.

Πρασανάκης: “Να εξασφαλίσουμε από νωρίς την παραμονή…”

Ο ΟΠΕΡ θα πορευτεί φέτος με νέους στόχους, αφού το πρώτο ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Σε αυτό συμφώνησε και ο προπονητής, Μανόλης Πρασανάκης, ο οποίος τόνισε πως τους φετινούς στόχους. «Φέτος η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει μία νέα πραγματικότητα. Δεν έχει σχέση με την περσινή παρά το ότι ο κορμός έχει παραμείνει ίδιος. Έχουμε πολλούς Ρεθυμνιώτες. Όμως έχουν φύγει κάποια παιδιά τα οποία ήταν βασικοί στην ομάδα. Άρα πρέπει να αναζητήσουμε καινούριες λύσεις όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού μας. Η προετοιμασίας δεν ξεκίνησε όπως την περιμέναμε. Ούτε και είμαστε πλήρεις. Αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τους παίκτες και την Διοίκηση. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε απλά θα ζητήσουμε από τον κόσμο να κατανοήσει ποια είναι η χρονιά. Είναι μια δύσκολη σεζόν οικονομικά και οργανωτικά. Ατό που ζητάμε είναι η ομάδα να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να μπορέσει να κρατηθεί από νωρίς στην κατηγορία».

Στην συνέχεια ο έμπειρος κόουτς, επεσήμανε τις διαφοροποιήσεις του φετινού με τον περσινό όμιλο, λέγοντας: «Ο όμιλος που θα συμμετάσχουμε είναι ανταγωνιστικός προς τα κάτω δυστυχώς. Και βάζω και μας μέσα. Δεν είμαστε η ομάδα που ήμασταν πέρυσι. Ούτε οι υπόλοιπες ομάδες είναι τόσο ενισχυμένες όσο την περασμένη σεζόν. Το καλό είναι ότι ο όμιλος είναι αδύνατος και υποβιβάζεται μία ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα ξεχωρίσει η ομάδα που θα πέσει και οι υπόλοιποι θα προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε από αγώνα σε αγώνα».

Τέλος, σε ερώτηση για την περαιτέρω ενίσχυση είπε πως είναι θέμα της Διοίκησης, ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας: «Με την διοίκηση έχουμε συζητήσει. Νομίζω ότι από κει και πέρα το θέμα είναι το τι μπορεί και το τι δύναται να γίνει. Εγώ οφείλω να δουλεύω με τους παίκτες που έχω μέσα στο γήπεδο. Είτε είναι πολλοί είτε λίγοι είτε είναι καλοί είτε εξελίξιμοι. Φέτος έχουμε προωθήσει κάποια νεαρά παιδιά που αξίζουν να είναι στην προπόνηση και να δούμε αν είναι σε θέση να προσφέρουν. Επαναλαμβάνω ότι είναι μία χρονιά οργάνωσης για μας».

Μπονατάκης: “Χαμηλά το κεφάλι και δουλειά…”

Ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Ρεθυμνιώτικης ομάδας, Γιώργος Μπονατάκης, σε δηλώσεις του για την φετινή σεζόν μίλησε για τους στόχους και το νέο όμιλο όπου θα αγωνιστούν, επισημαίνοντας: «Ο κορμός της ομάδας είναι σχεδόν ίδιος με τον περσινό πλην κάποιων παικτών. Είναι μία καινούρια σεζόν για μας. Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Να δούμε και μείς τι δουλειά θα κάνουμε. Να δούμε τον προγραμματισμό γιατί και μείς έχουμε πολύ λίγο χρόνο. Από κει και πέρα μαζί με όλα τα παιδιά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε μία καλή σεζόν. Δεν γνωρίζουμε όλες τις ομάδες του ομίλου μας γιατί εμείς συνήθως παίζαμε στον άλλο όμιλο. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη προς το παρόν. Από κει και πέρα θα πρέπει και μείς να κάνουμε την προπόνηση μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην κατηγορία. Πέρυσι ήταν πέρυσι. Ήταν μία ιδανική χρονιά για όλους μας. Φέτος πρέπει να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή μας και από κει και πέρα ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο».

Παπαδάκης: “Χαρούμενος για την επιστροφή μου…”

Το νέο απόκτημα του ΟΠΕΡ, Μανόλης Παπαδάκης, επέστρεψε μετά από δύο απουσίας, δηλώνοντας πολύ χαρούμενος, ενώ έδωσε το στίγμα για τη νέα χρονιά. «Η προετοιμασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα όπως θα θέλαμε. Στόχος είναι σίγουρα η παραμονή και όσο ψηλότερα μπορούμε. Θα δούμε στην πορεία του πρωταθλήματος αγώνα με τον αγώνα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Επέστρεψα μετά από δύο χρόνια στον ΟΠΕΡ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιστροφή μου. Το κλίμα στις προπονήσεις κι μεταξύ των συμπαικτών μου είναι εξαιρετικό. Οι υποχρεώσεις φέτος είναι μεγαλύτερες, αφού αγωνίζομαι πλέον σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Τεφτσής: Στο γήπεδο θα φανεί η ετοιμότητα…”

Ο Μιχάλης Τεφτσής άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στον ΟΠΕ Ρεθύμνου τη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Στις δηλώσεις του επεσήμανε πως όλα θα φανούν στο γήπεδο. «Στην πορεία θα μπορούμε να πούμε για τους στόχους της ομάδας μας. Δεν είμαστε ακόμα πλήρεις στις προπονήσεις. Περιμένουμε κάποια παιδιά να έρθουν. Στο γήπεδο θα δούμε αν θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Πηγή: GOODnet.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *