Σε ρυθμούς ντέρμπι ο ΟΠΕΡ

Το βλέμμα στραμμένο στο επικείμενο ντέρμπι έχουν όλοι στις τάξεις του ΟΠΕ Ρεθύμνου, ο οποίος αντιμετωπίζει το Σάββατο τον έτερο αήττητο του 1ου ομίλου της Α2 κατηγορίας Ανδρών, ΣΦΠ Χανίων. Μετά από το νικηφόρο πέρασμα της Ρεθυμνιώτικης ομάδας επί των Ελληνικών Ναυπηγείων με 3-0 σετ την προηγούμενη αγωνιστική, όλοι αδημονούν για την αυριανή «τιτανομαχία» (17.00), μεταξύ του ΟΠΕ Ρεθύμνου και της αντίστοιχης ομάδας των Χανίων. Το απόλυτο Κρητικό ντέρμπι είναι προ των πυλών και οι Ρεθυμνιώτες ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία τους, με τον Μανόλη Πρασανάκη να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Στον ΟΠΕ Ρεθύμνου πέρα από την αδημονία, έχουν πολλά κίνητρα για το αυριανό ντέρμπι, αλλά απουσιάζει το άγχος. Ο χαρακτηρισμός του φαβορί ανήκει στον ΣΦΠ Χανίων και στον ΟΠΕΡ θέλουν να επαναλάβουν προηγούμενες εμφανίσεις, κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο μεγάλο Κρητικό ντέρμπι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους όλοι οι φίλοι του αθλήματος στο νησί και αύριο το κλειστό των Χανίων, αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, με φιλάθλους να δίνουν το παρόν από όλα τα μήκη της Κρήτης.
Ο 1ος Όμιλος της Α2 Εθνική κατηγορίας Ανδρών έχει δύο Κρητικές ομάδες και κανείς δεν πίστευε στην αρχή της σεζόν ότι η πρωτιά θα ήταν Κρητική υπόθεση. Το συγκρότημα του Μανόλη Πρασανάκη δούλεψε με συνέπεια και συγκέντρωση από το ξεκίνημα και όλοι έθεταν ως στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα το ένα πίσω από το άλλο, με τους αθλητές να δουλεύουν σαν «εργάτες» καθημερινά με σκυμμένο το κεφάλι, μην ξεφεύγοντας από τον στόχο τους. Το αποκορύφωμα ήταν η νίκη επί του Κύζικου την 7η αγωνιστική με 3-2 σετ μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη» με τους «Ρεθυμνιώτες» να αφήνουν πίσω τον έτερο «συγκάτοικο» τους στην κορυφή και να «κυνηγούν» πλέον μόνο τον ΣΦΠ Χανίων για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Αυτή η ώρα ήρθε, με τα βλέμματα όλων των φίλων της πετοσφαίρισης να είναι στραμμένα στο απόλυτο ντέρμπι, λίγο πριν την διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Τέλος, ο Μανόλης Πρασανάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του που δύο Κρητικές ομάδες διεκδικούν την πρώτη θέση, ενώ επεσήμανε ότι η ομάδα του «κυνηγάει» όλα τα παιχνίδια. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος σαν Κρητικός που έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλούν όλοι για ντέρμπι κορυφής με δύο Κρητικές ομάδες. Ένα παιχνίδι είναι, κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει. Στη δεδομένη στιγμή κερδισμένο είναι το Κρητικό βόλεϊ. Εμείς παλεύουμε και κυνηγάμε όλα τα παιχνίδια».

10η αγωνιστική
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
17.00 Δραπετσώνα – Πανελλήνιος (Δραπετσώνας – Φραγκάκης, Χρηστίδης).
17.00 ΣΦΠ Χανίων – ΟΠΕ Ρεθύμνου (Χανίων – Καρπουζάς, Βλαχάκης).
18.00 Ελληνικά Ναυπηγεία – Κύζικος (2ο Χαλανδρίου – Καπάνταης, Κατσούλης).
19.45 Οδυσσέας Αμαρουσίου – Αργυρούπολη (Κοκκινιάς Μαρούσι – Αγγελίδης, Κολτσίδας).
20.00 Απόλλων – Εθνικός (Απόλλωνος – Κουτσούλας, Βελώνης).
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
17.00 Μίλων – Ροδίων Άθλησις (Μίλωνα – Μουλά, Τσίτσικας).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *