Σκουρτόπουλος: «Αυτή η χρονιά θέλουμε να αποτελέσει “οδηγό” για τις επόμενες…»

Οι «τίτλοι τέλους» γράφονται σήμερα για το 3ο Basketball Camp στο «Μελίνα Μερκούρη», με τον επικεφαλής, Θανάση Σκουρτόπουλο, να επιβεβαιώνει πλήρως την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιήθηκε και στην δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης.

Ο προπονητής του Ρέθυμνο Cretan Kings, Θανάσης Σκουρτόπουλος, με αφορμή τη αυλαία που πέφτει σήμερα για τους μικρούς, μελλοντικούς καλαθοσφαιριστές του καμπ, προέβη σε δηλώσεις για το 2ο μέρος της διοργάνωσης και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται ήδη στα τμήματα υποδομών, ενώ τόνισε πως έχει μπει σε λειτουργία το πλάνο για επέκταση ακαδημιών σε όλη την Κρήτη αλλά και για την ευκαιρία που δίνεται στους παίκτες του εφηβικού τμήματος να μεταπηδήσουν στην ανδρική ομάδα.

 

«ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ»

Απόλυτα ευχαριστημένος έμεινε ο επικεφαλής του 3ου Basketball Camp, Θανάσης Σκουρτόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την δουλειά που έγινε τόσο από το τεχνικό τιμ, όσο και από τα παιδιά, ενώ τόνισε πως σκοπός τους είναι να επεκταθούν σε ολόκληρη την Κρήτη. «Ολοκληρώνεται μία εβδομάδα πολύ καλής προπόνησης. Μετά το 1ο κομμάτι των μικρότερων παιδιών σε ηλικία, τα παιδιά που συμμετείχαν στο 2ο τμήμα είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία δυνατή προπονητική εβδομάδα, που δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν σας κρύβω πως και εμείς, όλοι οι προπονητές, αλλά και τα παιδιά μείναμε ευχαριστημένοι από την δουλειά που κάναμε. Αυτή η χρονιά θέλουμε να αποτελέσει «οδηγό» για τις επόμενες. Να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, να επεκταθούμε σε ολόκληρη την Κρήτη, πράγμα που προϋποθέτει γρήγορη οργάνωση. Η επιτυχία, όμως, του φετινού καμπ μας σπρώχνει σε αυτόν τον δρόμο».

 

«ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Στην συνέχεια, εστίασε σε κομμάτια που αφορούν την ειδικευμένη γνώση που έλαβαν οι συμμετέχοντες του καμπ, ενώ θεωρεί πως τα παιδιά κέρδισαν πολλά πράγματα στην διάρκεια αυτών των προπονήσεων. «Περάσαμε μία εβδομάδα με 4 ώρες καθημερινής διδασκαλίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις πάνω στην ατομική τεχνική, στις συνεργασίες των παιδιών, ενώ δώσαμε και έμφαση σε ένα μέρος που αφορά το αμυντικό κομμάτι.

Γενικότερα, η ύλη ήταν υπεραρκετή για να βοηθήσει τα παιδιά. Θεωρώ πως κέρδισαν αρκετά πράγματα, αποκόμισαν εμπειρίες και κατάλαβαν πως πρέπει να δουλεύουν. Αυτό θα τα βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν μερικά από αυτά τα κομμάτια, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, για να μπορέσουν να προπονηθούν ακόμα καλύτερα», είπε ο έμπειρος τεχνικός, ενώ πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά αλλά και οι συνεργάτες μου μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την επιθυμία και την όρεξη που έδειξαν τα παιδιά. Συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γιάννη Καλαϊτζάκη, και φυσικά σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με πολύ μεράκι για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα».

 

«Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ»

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο σχέδιο της άνδρωσης της μεγάλης ομάδας με παιδιά που προέρχονται από τα «φυτώρια» της, το οποίο υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια, με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτών των Μάρκου Δουλγεράκη, Γιάννη Παναρετάκη και Γιάννη Πατάτα. «Κάθε παιδί ανήκει σε διαφορετική κατηγορία. Το σημαντικό είναι πως η ανδρική ομάδα… έχει ανοίξει την πόρτα της για τα παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Είναι μία κίνηση πρωτόγνωρη. Ακόμα και όταν ήταν στην Α2, δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πέρυσι ήταν ο Δουλγεράκης και φέτος οι Παναρετάκης, Πατάτας. Η κίνηση να “ανέβουν” στην πρώτη ομάδα έγινε και πλέον είναι στο χέρι τους να δουλέψουν σκληρά, να προσπαθήσουν να βελτιωθούν και μόνο έτσι θα κερδίσουν μία θέση στην ομάδα», τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και στην συνέχεια επεσήμανε: «Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, έχουμε θέσει προτεραιότητες και από φέτος θα εφαρμόσουμε και άλλα πράγματα.  Θα υπάρχει “συνδετικός κρίκος” ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και στα τμήματα υποδομής. Κυρίως με το εφηβικό. Το εν λόγω τμήμα θα δουλέψει σε ορισμένα κομμάτια όπως και η ανδρική ομάδα. Είναι στο χέρι των παιδιών να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία και μόνο μέσα από την δουλειά και την σκληρή προσπάθεια θα μπορέσουν να προχωρήσουν. Η αρχή έγινε με τα 3 παιδιά που είπαμε παραπάνω και θεωρώ πως θα υπάρξει και συνέχεια».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *