Σπαρταθλητής ο Κοτζάμπασης του ΣΔΥΡ

Ο αθλητής του ΣΔΥΡ Σπύρος Κοτζάμπασης συμμετείχε στο 36ο Σπάρταθλο, τερματίζοντας στο μεγάλο αυτό αγώνα, καταθέτοντας ψυχή, νου και όλα τα αποθέματα σωματικής δύναμης, που πρέπει να έχει κάποιος που διανύει τα 246 χλμ. της απόστασης, βρισκόμενος σε διαρκή εγρήγορση και τρέχοντας την διαδρομη σε 35:23:04, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Ο Ιάπωνας Ishikawa Yoshihikο με χρόνο 22.55’.13’’,τρέχοντας σαν αληθινός samourai, κατάφερε να φτάσει στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα που ήταν και ο τερματισμός του 36ου Σπάρταθλον 2018, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μετά από την μεγάλη υπερπροσπάθεια που κατέβαλε κατά την διάρκεια της νύχτας.  Ο Ishikawa, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή του η οποία βέβαια, έλαβε χώρα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν, κατά την διάρκεια της νύχτας, στην διαδρομή του αγώνα. Στην 2η θέση και με χρόνο 23.37’. 15’’ τερμάτισε ο Τσέχος Brunner Radek, ενώ στην 3η θέση ακολούθησε ο Πορτογάλος Oliveira Joao.

Ανακοίνωση ΣΔΥΡ:
«Αξίζουν πράγματι πολλά συγχαρητήρια στον ΑΝΘΡΩΠΟ και ΑΘΛΗΤΗ του Σ.Δ.Υ.Ρ. ΣΠΥΡΟ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ – που μας τιμά με το να είναι μέλος στο σύλλογό μας- για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία του, να τερματίσει σε έναν από τους πλέον δύσκολους υπερμαραθώνιους παγκοσμίως. Επιτυχία που κάνει περήφανο και το Ρέθυμνο γιατί από προχθές ένας αθλητής που ανήκει σε τοπικό σωματείο έχει καταφέρει για πρώτη φορά, αυτό το κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα.»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *