Στον Τελικό του Εργ. Πρωταθλήματος βόλεϊ, Νet Cafe και Φοιτητές

Ολοκληρώθηκαν χθες αργά το βράδυ οι δυο ημιτελικοί του φετινού Εργασιακού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ρεθύμνου. Τα δυο «εισιτήρια» για τον Τελικό πήραν μετά από συναρπαστικά παιχνίδια που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, Νet Cafe και Φοιτητές, όπου την Τετάρτη 28/4 θα συναντηθούν στο Μεγάλο Τελικό στις 21:00, ενώ δυο ώρες νωρίτερα θα γίνει ο Μικρός Τελικός ανάμεσα στο Αρκάδι και τους Παλαίμαχους.

Τα αποτελέσματα των Ημιτελικών
5. Νet Cafe – Αρκάδι 3-2
(25-18, 25-18,21-25, 16-25, 15-7)
6. Φοιτητές – Παλαίμαχοι 3-2
(18-25, 23-25, 25-22, 25-13, 18-16)

Τελικοί
Τετάρτη 28/4
Μικρός Τελικός – Αρκάδι – Παλαίμαχοι (19:00)
Μεγάλος Τελικός – Νet Cafe – Φοιτητές  (21:00)

Το Εργασιακό πρωτάθλημα ξεκίνησε την περυσινή χρονιά, με την πολύ μεγάλη βοήθεια των φοιτητών και φοιτητριών είτε ως διαιτητές είτε με την συμμετοχή των ομάδων τους η οποία έδωσε ώθηση στην όλη προσπάθειά μας. Οι ομάδες αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι από 8 σε 11 γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον για την μαζική άθληση. Μαζική άθληση μέσω του βόλεϊ σε ένα άθλημα με ελάχιστους τραυματισμούς λόγω της μη επαφής των αθλουμένων, με ανταγωνισμό από διαφορετικά επίπεδα ηλικιών λόγω της τεχνικής του αθλήματος, με πλήρη αποθέωση της ομαδικότητας μέσω της ατομικής ευθύνης (λάθος=πόντος). Μαζική άθληση που τόσο δύσκολα καλλιεργείται στο Ρέθυμνο λόγω έλλειψης κατάλληλων αθλητικών χώρων, αθλητικής νοοτροπίας, αθλητικού προγραμματισμού από τους φορείς για διάφορους λόγους. Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι πραγματοποιούνται τα Εργασιακά πρωταθλήματα στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στου Γάλλου με την ανοχή όλων των παραγόντων του Πανεπιστημίου.

Ειδικές Βραβεύσεις
Η οργανωτική επιτροπή του Εργασιακού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Ρεθύμνου αποφάσισε να βραβεύσει τον ιδρυτή του τμήματος Πετοσφαίρισης ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ και πρώτο προπονητή Πετρακάκη Αλέξανδρο συνταξιούχο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής για την προσφορά του στο άθλημα και στο τόπο γιατί έδωσε την σπίθα να ασχοληθούν εκατοντάδες παιδιά με τον αθλητισμό μέσω του βόλεϊ.
Ειδική βράβευση στους πρωταθλητές Κρήτης παίδων με την ομάδα του ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ και την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Λάρισα το 1983. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα Κρήτης παρά τις αντίξοες συνθήκες προπόνησης (εξωτερικό γήπεδο αυλή 1ου Λυκείου & Τεσσάρων Μαρτύρων) και την ανισότητα με τις άλλες ομάδες που έκαναν προπόνηση σε κλειστά γυμναστήρια. Κατάφεραν να κερδίσουν το πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητοι!
Η ομάδα αποτελούταν από τους σημερινούς 45ρηδες: Βιδάκη Γιώργο, Γαλερό Σταμάτη, Κανακάκη Γιώργο, Νικάκη Νεκτάριο, Μακρυδάκη Γιώργο, Τσαγλιώτη Μανώλη, Μοναχό Τζίμη, Πετράκη Ευτύχη, Παπυράκη Μιχάλη, Παπαδάκη Μάρκο.
Από την παραπάνω ομάδα επιλέχθηκαν για την προεθνική ομάδα οι Κανακάκης Γιώργος και Παπαδάκης Μάρκος. Αξίζει να σημειωθεί για την προσφορά του Πετρακάκη Αλέκου ότι από την συγκεκριμένη ομάδα υπάρχουν τρεις διακεκριμένοι γυμναστές (Τσαγλιώτης Μανώλης, Νικάκης Νεκτάριος, Γαλερός Σταμάτης) επίσης όλοι οι υπόλοιποι είναι σημαντικά μέλη της κοινωνίας του Ρεθύμνου ο καθένας από το χώρο του.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *