Συνεχίζονται οι διακρίσεις των Ρεθυμνιωτών στην Πυγμαχία

Μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζει το άθλημα της Πυγμαχίας στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, οι Ρεθυμνιώτες αθλητές Στέλιος και Μιχάλης Τζωρτζινάκης, Γιώργος Κουνδουράκης, Λευτέρης Τσουντάνης και Βασίλης Γιακουμάκης έχουν εκδώσει δελτίο πυγμαχίας από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχία, στον Ολυμπιακό Πειραιώς και προπονούνται υπό την σκέπη του Αθλητικού Συλλόγου Σαμψών.

Πριν μερικές ημέρες οι πέντε αυτοί Ρεθυμνιώτες αθλητές συμμετείχαν με απόλυτη επιτυχία στους Παγκρήτιου Αγώνες Πυγμαχίας, έχοντας απολογισμό 3 νίκες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στο ρινγκ. Έχοντας κάνει πολύ καλή προετοιμασία, αλλά και με τον προπονητή τους Νίκο Σαμψών στο πλευρό τους, είχαν εξαιρετική παρουσία στους Αγώνες. Οι αδερφοί Στέλιος και Μιχάλης Τζωρτζινάκης, αλλά και ο Βασίλης Γιακουμάκης κατάφεραν να πάρουν την 1η θέση στην κατηγορία τους. Ξεχωριστός αγώνας με πολύ θέαμα για άλλη μια φορά, ήταν αυτός που έδωσε ο Στέλιος Τζωρτζινακης, ο οποίος αντιμετώπισε έναν αθλητή  κατά 20 χρόνια μεγαλύτερο του και τριάντα κιλά πιο βαρύ. Στον 2ο Γύρο με καταιγισμό χτυπημάτων, ανάγκασε τον αθλητή της απέναντι γωνίας αλλά και τον προπονητή  να πετάξει πετσέτα και ο Τζωρτζινάκης να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη, διευρύνοντας το σερί του.

Από αυτή την παρουσία των Ρεθυμνιωτών αθλητών, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος ο προπονητής του ΑΣ Σαμψών, Νίκος Σαμψών, όπως αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του. «Η προσπάθεια των αθλητών είναι πολύ μεγάλη μιας και αυτή την εποχή προετοιμάζονται και για αγώνες Παγκρατίου αθλήματος αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing. Δείχνουμε μεγάλο βάρος στην κατάλληλη προετοιμασία για την αποφυγή τραυματισμών έχοντας θέσει σαν στόχο την καλή και ασφαλή συμμετοχή του στους αγώνες πυγμαχίας και kick boxing. Ως τώρα είμαι απολύτως ικανοποιημένος για την πορεία τους αλλά και την στήριξη που έχουν από τους γονείς τους, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παιδιά 15-17 ετών άσχετα με την σωματική τούς διάπλαση που είναι όλοι πάνω από 110 κιλά οπότε παίζουν στην βαριά κατηγορία με υψηλό δείκτη δυσκολίας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Σαμψών.

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *