Ταξίδι γεμάτο εμπειρίες για την ακαδημία του Ρέθυμνο Cretan Kings (photos)

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εμπειρίες πρόσθεσαν στις αθλητικές τους παραστάσεις οι Παίδες και οι Έφηβοι του Ρέθυμνο BC, οι οποίοι αντιμετώπισαν τρεις πολύ μεγάλες ομάδες και με «βαριά» ιστορία σε επίπεδο ακαδημιών.
Οι ομάδες των προπονητών Νίκου Μακρή, Γιάννη Γκιουλέα, Πέτρου Πολοπετράκη και Κώστα Μπαλάφα ταξίδεψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, δίνοντας φιλικούς αγώνες με τον Παναθηναϊκό, τον Ηλυσιακό και την ομάδα του Ζωγράφου, αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια. Μάλιστα, μικροί και μεγάλοι των τμημάτων υποδομών του Ρέθυμνο BC έτυχαν της φιλοξενίας του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και του Ρέθυμνο Cretan Kings, Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος φρόντισε να παρακολουθήσουν τους αγώνες Τουρκία – Ολλανδία και Ελλάδα – Λιθουανία που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στα πλαίσια του τουρνουά «Ακρόπολις».

Το Ρέθυμνο BC ευχαριστεί θερμά τον προπονητή της πρώτης ομάδας και της Εθνικής, Θανάση Σκουρτόπουλο για την φιλοξενία και εύχονται καλή επιτυχία στο Εθνικό μας συγκρότημα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο προπονητής της Εφηβικής ομάδας, Νίκος Μακρής, μίλησε στο rethymnobc.gr για αυτό το πολύ σημαντικό ταξίδι των ομάδων του Ρέθυμνο BC, τονίζοντας την σπουδαιότητα και τι προσέφερε στους μικρούς αθλητές.
«Το ταξίδι είχε πολλούς στόχους. Καταρχάς να μάθουν τα παιδιά πως λειτουργούν μέσα σε μία ομάδα. Για πολλά παιδιά ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε μία αποστολή, μαθαίνοντας ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Τους δώσαμε μία εικόνα πως λειτουργούν οι μεγαλύτερες ομάδες. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν πως είναι λειτουργούν τα παιδιά και πως παίζουν το μπάσκετ εκεί. Να δουν τους αντιπάλους πως προπονούνται και πως δουλεύουν. Πιστεύω ότι αυτές οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια. Παίξαμε με ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ηλυσιακός. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας στο Εφηβικό. Το ματς έγινε στον «Τάφο του Ινδού», ένα γήπεδο μεγάλη ιστορία. Είμαι σίγουρος πως αυτή η εμπειρία σε αυτή την ηλικία θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Δεν νομίζω ότι πολλές ομάδες από την Κρήτη έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους φιλικούς αγώνες. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον προπονητή του Ηλυσιακού, Θανάση Θωμόπουλο, για την άψογη φιλοξενία».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην φιλοξενία στο ΟΑΚΑ και την παρακολούθηση των αγώνων της Εθνικής μας, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόουτς της Ανδρικής ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο.
«Στα θετικά του ταξιδιού ήταν ότι μπορέσαμε να συνδυάσουμε τα φιλικά με την παρακολούθηση της αγαπημένης ομάδας όλων των Ελλήνων, την Εθνική μας. Τα παιδιά είδαν από κοντά τα ινδάλματα τους. Σε αυτό θέλω να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας, Θανάση Σκουρτόπουλο, που μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο παιχνίδια του τουρνουά «Ακρόπολις». Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, τα οποία ήταν σωστά σε όλους τους τομείς και είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για παίκτες αυτής της ηλικίας. Το σίγουρο είναι ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά τα ταξίδια».

Τέλος, ο Νίκος Μακρής, μίλησε και για τους στόχους των τμημάτων υποδομών την φετινή χρονιά, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι να μάθουν τα παιδιά μπάσκετ και αργότερα να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα και όχι μόνο.
«Φέτος, θέλουμε να κάνουμε το «βήμα» παραπάνω σε παιδικό και εφηβικό. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα μας ενοχλήσει, καθώς δεν αυτός ο σκοπός σε αυτές τις ηλικίες. Αυτοσκοπός μας είναι να μάθουν τα παιδιά μπάσκετ και να μπορέσουμε σιγά – σιγά να βγάλουμε παιδιά από το Ρέθυμνο να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Εάν δεν μπορέσουμε θέλουμε τουλάχιστον να στελεχώσουν άλλες ομάδες της Κρήτης ή να μην σταματήσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *