23 Απριλίου 2024

Την Κυριακή ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Mylopotamos Run»

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυλοποτάμου «ο Αυλοπόταμος»  σε συνεργασία με το Γ.Α.Σ. Περάματος Μυλοποτάμου, το Γυμναστήριο Energym, τον Αστέρα Περάματος και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Περάματος διοργανώνουν το «MYLOPOTAMOS RUN 2021», ένα αθλητικό γεγονός, το οποίο συνδέει Αθλητισμό και Πολιτισμό. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 21χλμ που θα έχει αφετηρία τη Μονή Χαλέπας και τερματισμό το Ανοιχτό Θέατρο Περάματος. Θα πραγματοποιηθούν παράλληλοι δρόμοι 2,7χλμ. (Γύρος Περάματος), παιδικός αγώνας 1χλμ. και Κρητικό Βόλι.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 19/12/2021.

Οι Αγώνες του «MYLOPOTAMOS RUN»  θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω ωρολογιακό πρόγραμμα

Α. Αγώνας δρόμου 21χλμ
Ώρα Εκκίνησης:  10:30πμ
Σημείο εκκίνησης: Μονή Χαλέπας Μυλοποτάμου
Τερματισμός: Πέραμα Μυλοποτάμου

Β. Αγώνας δρόμου «Γύρος Περάματος» των 2.7χιλ.
Ώρα Εκκίνησης: 10:30πμ
Σημείο εκκίνησης: Ανοιχτό θέατρο Περάματος  Μυλοποτάμου
Τερματισμός: Ανοιχτό θέατρο Περάματος  Μυλοποτάμου

Γ. Παιδικός Αγώνας δρόμου 1000μ
Ώρα Εκκίνησης: 11:10πμ
Σημείο εκκίνησης: Γυμναστήριο Energym, Πέραμα Μυλοποτάμου

Τερματισμός: Ανοιχτό θέατρο Περάματος  Μυλοποτάμου

Δ. Κρητικό Βόλι
|Ώρα Εκκίνησης 12.00μμ
Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Περάματος  Μυλοποτάμου
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
21χιλ : 3 ώρες
2.7χιλ : 30 λεπτά
1χλμ : χωρίς όριο

Για τον Α αγώνα δρόμου 21χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, για τον Β αγώνα δρόμου 2,7χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, για τον Γ Παιδικό αγώνα  1χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι το 12ο έτος της ηλικίας τους. Για τον αγώνα Δ Κρητικό Βόλι δικαίωμα συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες ηλικίας 18 ετών και πάνω θα μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα:
α) με αρνητικό rapid test το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 48 ώρες πριν τον αγώνα ή β) με πιστοποιητικό εμβολιασμού (το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τον πλήρη εμβολιασμό) ή γ) με πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι συμμετέχοντες ηλικίας 6-17 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα:
α) με self test την ημέρα του αγώνα ή β) με πιστοποιητικό εμβολιασμού (το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τον πλήρη εμβολιασμό) ή γ) με πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Αγώνας δρόμου Α 21χλμ: δωρεάν
Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει:
Τον αριθμό συμμετοχής του με το chip
Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής
Αναμνηστικό μπλουζάκι
Μετάλλιο συμμετοχής

Αγώνας δρόμου Β 2,7χλμ: δωρεάν
Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει:
Αναμνηστικό μπλουζάκι
Μετάλλιο συμμετοχής

Παιδικός αγώνας Γ  1χλμ: δωρεάν
Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει:
Αναμνηστικό μπλουζάκι
Μετάλλιο συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Μυλοποτάμου, στο γυμναστήριο Energym στο Πέραμα, στο κατάστημα παιδικών ρούχων Βαρίμπο kids στο Πέραμα και στα καταστήματα αθλητικών ρούχων Ladianos sport στο Πέραμα και  NRG στο Ρέθυμνο.

Τα προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχει . Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή, στην Αρχαία Ελεύθερνα και στο ανοικτό θέατρο Περάματος. Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσετε σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Α: Αγώνας δρόμου 21χλμ.
Μονή Χαλέπας – Τσαχιανά – Αγρίδια – Δοξαρό – Απλαδιανά – Μουρτζανά – Δαφνέδες – Άγιος Σύλλας – Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.
Ώρα συνάντησης : 9.30π.μ
Ώρα εκκίνησης: 10:30π.μ
Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π): ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).
Σταθμός νερού: Θα υπάρχουν στην διαδρομή σταθμοί εφοδιασμού με νερό .
Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.
Στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος θα βρίσκεται λεωφορείο που θα μεταφέρει, όποιον δρομέα το επιθυμεί, πίσω στη Μονή Χαλέπας.

Αγώνας δρόμου 2,7χλμ
Ανοιχτό Θέατρο Περάματος – παλιά γέφυρα Περάματος – δεξιά στον κεντρικό δρόμο Περάματος – αριστερά στο Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο – Περιφερειακός δρόμος Περάματος – δεξιά στον κεντρικό δρόμο Περάματος και στην συνέχεια αριστέρα με κατεύθυνση προς Ανοιχτό Θέατρο Περάματος – τερματισμός στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.
Ώρα συνάντησης : 9.30π.μ
Ώρα εκκίνησης: 10:30π.μ
Στοιχεία συμμετοχής:

Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π):ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΒΑΔΙΣΜΑ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).
Σταθμός νερού: Θα υπάρχουν στην διαδρομή σταθμοί εφοδιασμού με νερό .
Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Παιδικός αγώνας Γ: 1χλμ
Γυμναστήριο Energym – κατεύθυνση ανατολικά κατά μήκος του Κεντρικού δρόμου Περάματος – στο τέλος του κεντρικού αριστέρα με κατεύθυνση προς Ανοιχτό Θέατρο Περάματος – τερματισμός στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.
Ώρα συνάντησης : 10.10π.μ
Ώρα εκκίνησης: 11:10π.μ
Σκοπός είναι η χαρά της συμμετοχής και ο τερματισμός όλων των παιδιών. Δεν ανακοινώνεται κατάταξη και δεν υπάρχει χρονομέτρηση.
Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στον αγώνα και γι αυτό θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

ΕΠΑΘΛΑ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ:
Σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου κατηγορίας και αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι.
Στον αγώνα Α δρόμου 21χλμ: Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό έπαθλο αντίγραφο
1η Κατηγορία- Γενική Ανδρών(1ος,2ος,3ος)
2η Κατηγορία- Γενική Γυναικών(1η,2η,3η)

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους. Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *