28 Φεβρουαρίου 2024

Την Κυριακή ο 9ος Γυρος Πολης Ρεθύμνου

Όλα είναι έτοιμα για τον 9ο  ΓΥΡΟ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Μία εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και την  περίμεναν με ανυπομονησία οι λάτρεις των αγώνων δρόμων και όχι μόνο. Οι δηλώσεις συμμετοχής καθώς και το ενδιαφέρον των πολιτών ήδη έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία με συμμετοχές από την Κρήτη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.  Μια δράση-γιορτή που εδώ και εννέα χρόνια δίνει την χαρά σε μικρούς και μεγάλους να διασχίσουν γνωστά μέρη της πανέμορφης πόλης μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Εκείνον που μετά την μουσική είναι ο πιο επικοινωνιακός και παράλληλα ο πιο υγείες. Τον αθλητισμό. Γιατί το Ρέθυμνο εκτός από η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών έχει τον τρόπο να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει και την πόλη του αθλητισμού. Ο 9ος γύρος πόλης Ρεθύμνου, ή όπως ο κάθε συμμετέχων θα τον περιέγραφε πιο οικεία ως <<Τρέχω-βαδίζω-διασχίζω την πόλη του Ρεθύμνου>> που πραγματοποιείται από το Τμήμα αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και με την υποστήριξη του ΣΥΝ ΠΟΛΙΣ είναι <<προ των πυλών>>. Και την Κυριακή η <<πύλη>> αναχώρησης και άφιξης για όσους έχουν προετοιμαστεί τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά για κάτι πρωτόγνωρο ή ακόμη και για εκείνους που εδώ και εννέα χρόνια η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί  <<σημείο αθλητικής αναφοράς>> θα είναι αυτή την Κυριακή, η πλατεία του <<αγνώστου στρατιώτη>>. Εκεί από νωρίς το πρωϊ αναμένεται να συγκεντρωθούν πολλοί από τους συμπολίτες μας από δέκα ετών και άνω για να κάνουν την απαραίτητη τελευταία προετοιμασία τους πριν από την έναρξη κάποιας από τις τρεις διαδρομές στις οποίες και θα λάβουν μέρος. Συγκεκριμένα οι πιο μικροί σε ηλικία <<μαραθωνοδρόμοι>> και πιο συγκεκριμένα όσα παιδιά είναι γεννημένα από το 2006 ως και το 2008, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα, αποστάσεως 1000 μέτρων που θα ξεκινήσει από την πλατεία <<αγνώστου στρατιώτη>> και μετά από μια διαδρομή πάνω στο πλακόστρωτο της Αρκαδίου και της παραθαλάσσιας θέας της Ελευθερίου Βενιζέλου, θα ολοκληρωθεί στον ίδιο χώρο. Ο <<Γ>> αγώνας δρόμου και μεσαίος σε χιλιομετρική απόσταση, είναι εκείνος των 5000 μέτρων. Σε αυτόν μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας, αρκεί να έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2005. Αφού ακούσουν τον χαρακτηριστικό ήχο έναρξης στην αφετηρία, θα καλύψουν μια απόσταση που θα περνάει μέσα από την Αρκαδίου, την Μελισσινού θα συνεχίζει από τον Περιφερειακό και η τελική του ευθεία θα είναι η Ελευθερίου Βενιζέλου. Τέλος για τους πιο <<έμπειρους>> των μεγάλων αποστάσεων υπάρχει η <<πρόκληση>> του <<Α>> αγώνα, γνωστή και ως απόσταση 10000 μέτρων.

 

Εδώ όσοι το <<τολμήσουν>>, συμπολίτες μας χωρίς υπερβολή θα γνωρίσουν σχεδόν το μισό κεντρικό Ρέθυμνο, χωρίς αυτοκίνητα και μάλιστα μέρα-μεσημέρι, καθώς θα διασχίσουν ένα μεγάλο μέρος σε κεντρικούς δρόμους όπως  η Γερακάρη κ.α, θα τρέξουν όλο τον Περιφερειακό και φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της πολυβαπτισμένης ανάλογα με τα εκάστοτε σημεία της παραλιακής. Και όλα αυτά αντίστροφα από ότι τα περιγράψαμε. Φυσικά <<μπούσουλας>> για το που θα επιλέξει όποιος ενδιαφέρεται να έχει την εμπειρία του 9ου γύρου πόλης Ρεθύμνου να ιδρώσει την φανέλα του, είναι οι χάρτες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου, καθώς και στην σελίδα του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου στο Facebook. Σε όλη την διαδρομή των τριών αγώνων να υπάρχουν σταθμοί νερού, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα μιας δροσιστικής ανάσας μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Επίσης θα υπάρχει και υγειονομική κάλυψη, καθώς εκτός από τον γιατρό και το ασθενοφόρο, το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Νομού Ρεθύμνης, θα είναι όπως πάντα παρών και σε ετοιμότητα για ότι χρειαστεί.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου, μέχρι και την Παρασκευή 11/05/2018 με κόστος 5 ευρώ για τους αγώνες 5000 και 10000 μέτρων. Ο Παιδικός αγώνας είναι δωρεάν. Εγγραφές εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα θα γίνονται και το Σάββατο 12 Μαϊου στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” από τις 14:00 έως τις 20:00 με κόστος 10 ευρώ.

Για τον παιδικό Αγώνα & ΑΜΕΑ 1000μ οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι το Σάββατο 12 Μαΐου & ώρα 17:00.

 

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα πρέπει να γίνει μέχρι την Παρασκευή 11/05/2018 και ώρα 14:00 στην τράπεζα EUROBANK στον λογαριασμό 0026.0136.14.0200669248 και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία κατάθεσης.

Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με την χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή και προπληρωμένης κάρτας. Από εκεί και πέρα ο κάθε συμμετέχων θα έχει την δυνατότητα να παραλάβει από το γραφείο του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου που βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 12/05/2018 τις ώρες 14:00 ως 20.00 την τσάντα αθλητή που περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής του με ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής και το αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Όσοι από τους μετέχοντες θέλουν να παραδώσουν κάποια προσωπικά τους αντικείμενα. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος φύλαξης, στην αφετηρία, από όπου θα μπορούν έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδρομής να τα παραλάβουν ξανά με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Όσον αφορά τους νικητές. Αν και στον 9ο γύρο της πόλης Ρεθύμνου όλοι όσοι θα λάβουν μέρος είναι νικητές, εκείνοι που θα ξεχωρίσουν στις πρώτες τριάδες στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα παραλάβουν το αναμνηστικό κύπελλο, όπως το ίδιο θα συμβεί και στους πρώτους τρεις που θα τερματίσουν και είναι κάτοικοι των άλλων τριών νομών της μεγαλονήσου, επίσης στις ίδιες κατηγορίες, όλοι οι διαγωνιζόμενοι/νες θα παραλάβουν αμέσως μετά τον τερματισμό τους αναμνηστικό μετάλλιο .

Μέγας Χορηγός του 9ου ΓΥΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ όπως και πέρυσι τα ηλεκτρονικά Κατάστημα Αθλητικού Εξοπλισμού HEAVEN OF BRANDS.COM και ALL-ABOUT – SNEAKERS.COM καθώς και το κατάστημα PORTO BELLO.

Μία καινοτομία της φετινού ΓΥΡΟΥ ΠΟΛΗΣ είναι ότι την προθέρμανση των αθλητών πριν την εκκίνηση τόσο στην διαδρομή των 5.000μ. όσο και αυτήν των 10.000μ. θα αναλάβουν Καθηγητές Φυσικές Αγωγής(γυμναστές) χορηγία του γυμναστηρίου PHYSICAL ALTERLIFE GYM .

Για αυτό λοιπόν, φορέστε τα αγαπημένα αθλητικά σας ρούχα, τα πιο άνετα και βοηθητικά παπούτσια σας, δέστε γερά τα κορδόνια και <<τρέξτε-βαδίστε-διασχίστε την πόλη του Ρεθύμνου>>…Γιατί αυτή η εμπειρία είναι μοναδική. Είναι η ξεχωριστή εμπειρία της αγαπημένης μας πόλης…

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *