Την Κυριακή το 14ο Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι

Ένα από τα πιο δημοφιλή και… έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια στον κόσμο, το σκάκι, έχει μπει για τα καλά στα σχολεία του Νομού Ρεθύμνου, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί το 14ο Σχολικό πρωτάθλημα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και με επιπλέον χορηγούς την Anek Lines-Blue Star Ferries.

Μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα έχουν την ευκαιρία να «ακονίσουν» το μυαλό τους, να παίξουν, να ανταγωνιστούν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να μυηθούν στην τέχνη αυτού του γοητευτικού αλλά και απαιτητικού διανοητικά αθλήματος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί και θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο «ΘΕΑΡΤΕΜΙΣ» σε πέντε γύρους και μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στο σκακιστικό όμιλο ή σε τμήματα των σχολείων τους ή ακόμα και αυτοδίδακτοι. Να σημειώσουμε πως θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι από κάθε κατηγορία, αλλά και οι πρώτοι που δεν είναι ενταγμένοι σε σκακιστικό σύλλογο, καθώς και τα πρώτα κορίτσια. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Το σχολικό πρωτάθλημα είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και με επιπλέον χορηγούς την ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES.

Παράλληλα, ο Σκακιστικός Όμιλος με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στις διακρίσεις τριών σκακιστριών του που κατέκτησαν δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες (Λουτράκι). «Ο Σκακιστικός όμιλος έχει την χαρά και υπερηφάνεια να αναφέρει τις διακρίσεις που έφεραν φέτος στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες σκάκι που έγιναν στο Λουτράκι Κορινθίας, τρεις από τις μαθήτριες του: η Φαρσάρη Μελίνα 2η θέση και Χρυσού Ιωάννα 3η θέση στα νήπια, ενώ στην Β΄ Γυμνασίου η Κουκουράκη Χρυσή την 3η θέση. Επίσης πολύ καλή αγωνιστική παρουσία είχαν και οι μαθητές του σκακιστικού ομίλου που συμμετείχαν στην ακόμα πιο απαιτητική για διακρίσεις κατηγορία των αγοριών.
Γενικά το σκακιστικό Ρέθυμνο χαρακτηρίστηκε πολύ θετικά στο Λουτράκι και ευελπιστούμε επιτυχίες να έρθουν και στο κορυφαίο σκακιστικό νεανικό πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ρίο Αχαΐας τέλος Ιουνίου».

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *