Τουρνουά Μπάσκετ 3X3 στην «Μαρίνα Ρεθύμνου»

Στα πλαίσια του μαθητικού αθλητισμού το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουν τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 για παιδιά από 9-18 ετών.
Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν χαρακτήρα ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων και μαθητών/τριών. Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση και η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών/τριών.

Το τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «3χ3» τιτλοφορείται «Νέοι Δρόμοι στα Τρίποντα» και θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου, στον χώρο της Μαρίνας Ρεθύμνου (μέσα από το τελευταίο Κιγκλίδωμα). Δικαίωμα έχουν αθλητές γεννηθέντες από το 1995 ως και το 2005.

Δηλώσεις – Τρόπος Συμμετοχής – Βραβεύσεις
Τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν δημιουργούν ομάδες με βάση την ηλικία και κατηγορίας τους, τεσσάρων (4) ατόμων συμπληρώνοντας το έντυπο συμμετοχής και καταθέτοντας το στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού (Στάδιο Ρεθύμνου-Σοχώρα Τηλ. 28310-57044, Τηλ./Fax 2831029550) έως την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 ή μια ώρα πριν την έναρξη του Τουρνουά (08:00) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο χώρο της Μαρίνας.

Στις ομάδες δεν είναι δέσμευση η συμμετοχή παιδιών μόνο από το ίδιο σχολείο αλλά και από άλλα αρκεί να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αν έστω και ένας παίκτης της ομάδας λόγω ηλικίας ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία από τους υπόλοιπους η ομάδα θα αγωνιστεί στην κατηγορία αυτή. Οι αγώνες θα γίνονται σε σύστημα νταμπλ-νοκ αουτ. Το πρωί του Σαββάτου όλοι οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται ώρα 08:30 στο χώρο της διοργάνωσης. Δίπλωμα συμμετοχής θα απονείμει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε κάθε συμμετέχοντα, καθώς και πλούσια δώρα στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους τελικούς και νικητές Τριπόντων & Ελευθέρων Βολών.

Κανονισμοί παιχνιδιού
1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
2. Μετά από κάθε καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
3. Μετά την συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη
Βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.
5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή & η ελεύθερη βολή, μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
6. Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης.
7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.
8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.
9. Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out 45’’
10. Σε περίπτωση ισοπαλίας των 2 ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες
βολές για κάθε ομάδα.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *