Το Σαββατοκύριακο στο «Μ. Μερκούρη» το Πρωτάθλημα Κρήτης Παγκρατίου Αθλήματος

Με τη συμμετοχή 500 αθλητών και αθλητριών από 18 Συλλόγους της Κρήτης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Τοπικό Πρωτάθλημα Κρήτης Παγκρατίου Αθλήματος, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ρεθύμνου, το Σαββατοκύριακο 09 και 10 Ιουνίου 2018.

Το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με την στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση Παγκρατίου σε επίπεδο συλλόγων που διεξάγεται στην Ελλάδα, δείγμα της μεγάλης ανάπτυξης που γνωρίζει το άθλημα στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Στο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος Αθλητές και Αθλήτριες όλων ηλικιακών κατηγοριών (6-7, 8-9, 10-11, 12-14, 15-17, 18+ ετών) συμμετείχαν στα αγωνίσματα «Παλαίσματα» και «Αγών Ημιεπαφής». Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 και θα διαρκέσουν έως τις 18.00 το απόγευμα. Την Κυριακή θα αγωνιστούν οι μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες από τις 10.00 έως τις  18.00. Το μεσημέρι της Κυριακής στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των συλλόγων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Για μια ακόμη χρονιά, πρωταγωνιστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος των αθλητών των συλλόγων του Νομού Ρεθύμνου, καθώς με μεγάλο αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος οι εξής Σύλλογοι: Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Παναγιώτης Κανακαράκης), Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Βαγγέλης Συνολάκης), Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου (Γιάννης Δημητρόπουλος), Αθλητικός Σύλλογος «Πολυδάμας» (Νεκτάριος Κόνδυλας), Αθλητικός Σύλλογος Καβρός Ρεθύμνου (Μιχάλης Γαραντωνάκης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος εμπιστεύεται για τέταρτη συνεχή χρονιά το Ρέθυμνο και τα Ρεθεμνιώτικα αθλητικά σωματεία για την διεξαγωγή του παγκρητίου πρωταθλήματος.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, σε τοπικό επίπεδο, έχει αναλάβει η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» και ο Προπονητής του Συλλόγου, Βαγγέλης Συνολάκης, ενώ την γενική ευθύνη και επίβλεψη έχει ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, Παναγιώτης Κανακαράκης, ως επικεφαλής του Παγκρατίου Αθλήματος στην Περιφέρεια Κρήτης. Για τους αγώνες θα βρεθεί στο Ρέθυμνο ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Π.Α. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

 

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ: Το άθλημα των Θεών!
Στην αρχαιότητα, το Παγκράτιο Άθλημα ήταν μια μαχητική τέχνη η οποία είχε μια ιδιαίτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα Νέμεα, τα Ίσθμια, τα Πύθια, τα Ολύμπια.

Επίσης, αποδεδειγμένα σήμερα είναι ο πρόγονος όλων των μαχητικών τεχνών αφού είναι η αρχαιότερη καταγεγραμμένη μαχητική τέχνη στον κόσμο.

Το Παγκράτιο ήταν η ένωση της πυγμαχίας , των λακτισμάτων, των πυγμών και της πάλης. Το όνομα του σημαίνει «Παν-Κράτος», δηλαδή «ο τα πάντα κρατών», «ο ισχυρότερος όλων».

 

Το Παγκράτιο αποτέλεσε μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων το 648 π.χ. στην 33η Ολυμπιάδα.
Οι αγώνες του Παγκρατίου διεξάγονταν την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και θεωρούνταν «των εν Ολυμπία το κάλλιστον», δηλαδή το καλύτερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τιμή για την πόλη που θα έβγαζε ολυμπιονίκη παγκρατιαστή ήταν τόσο μεγάλη ώστε γκρέμιζαν τα τείχη για να περάσει, πράγμα που δεν γινόταν για κανένα άλλο άθλημα.

 

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *