23 Φεβρουαρίου 2024

Υγειονομικό Πρωτόκολλο: Τι θα ισχύει από το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της ΕΠΣΡ

Σε μακροσκελή ανακοίνωση για το τι ακριβώς θα ισχύει εφ’ εξής στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο κατά του Covid-19, γνωστοποίησε η ΕΠΣ Ρεθύμνου.

Η Ρεθυμνιώτικη Ένωση αυστηροποιεί τα δεδομένα και τους ελέγχους στο πλαίσιο της πρόληψης κατά του covid-19, ζητώντας από το σύνολο των σωματείων- μελών της να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια, τηρώντας πιστά τα προληπτικά μέτρα. Παράλληλά, η ΕΠΣΡ κοινοποιεί πλήρως τα έγγραφα τόσο του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ, όπως και διευκρινιστικών Οδηγιών για περαιτέρω ενημέρωση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά, η σχετική ενημέρωση της ΕΠΣΡ για το Υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του Covid-19 αναφέρει:

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Η ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ θα ήθελε να επιστήσει σε όλους τους εμπλεκομένους στα πρωταθλήματα Α’-Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ όπως και ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, την ΠΡΟΣΟΧΗ στην πιστή εφαρμογή των ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ κατά του COVID-19.

Η πανδημία δυστυχώς είναι ακόμη εδώ και χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη και πρόληψη, ώστε να αποφευχθεί να βιώσουμε και πάλι την δυσάρεστη εμπειρία των προηγούμενων δύο ετών και να στερηθούμε την αγαπημένη μας ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνουμε πως, η ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΡΧΗ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στο Ρέθυμνο, η ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει τις ιδανικότερες συνθήκες στον τομέα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ζητάμε και παρακαλούμε όλους εσάς να κινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προς αυτή την κατεύθυνση.

Για αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους Υγειονομικούς Υπεύθυνους των σωματείων, με την ΕΠΣΡ και την Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣΡ, για την οποία θα ενημερωθείτε με επόμενο έγγραφο μας.

 

Επιπλέον, από το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16-17/10/2021 όπου διεξάγεται η 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και εφ’ εξής σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις μας (σας συστήνουμε να πράττετε αντιστοίχως και στην καθημερινότητα των προπονήσεων σε όλα τα τμήματα σας) θα ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ τα κάτωθι κατά την διάρκεια όλων των ποδοσφαιρικών Αγώνων, αρμοδιότητας μας.

 

1) Το ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι υπεύθυνο για την χρήση της εγκατάστασης διεξαγωγής του εκάστοτε αγώνα.

Α) Παρακαλούμε λοιπόν όλα τα σωματεία να έχουν ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ και ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΩΝΑ.

Β) Χωρίς να δημιουργείται ΣΥΝΩΣΤΙΜΟΣ ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ΕΛΕΓΧΕΙ με ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ τον ΚΑΘΕΝΑ που θα ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ σε οιοδήποτε, ο οποίος ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΘΕΙ από 37ο και ΠΑΝΩ.

 

2) Η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους όσους βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, πλην των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται, των διαιτητών και των προπονητών των ομάδων. Ήτοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα φορούν τις μάσκες τους όσοι βρίσκονται στους πάγκους (αναπληρωματικοί, παράγοντες, βοηθοί προπονητή, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, ιατροί), παρατηρητές, ιατροί, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, εικονολήπτες, τραυματιοφορείς.

Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (πλην των φιλάθλων στην κερκίδα), ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΝΤΑ (60).

* Επιπλέον ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ (δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οιοδήποτε ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΘΕΙ από 37ο και πάνω) και επίσης, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας και στην κερκίδα, όπου μπορούν να παρευρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες φίλαθλοι.

Θυμίζουμε πως από νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. προκύπτει ότι ΜΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες στο 60% της χωρητικότητας της κερκίδας. Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν σε ένα ποσοστό 5% ανεμβολίαστων μέχρι 17 ετών. Από 13 ετών έως 17 ετών με RAPID TEST 48 και μέχρι 12 ετών με self test 24 ωρών.

Υπεύθυνη για τον έλεγχο των φιλάθλων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΟΜΑΔΑ.

 

3) Το κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να προσκομίζει στον παρατηρητή Αγώνα, στον Ιατρό Αγώνα και στους διαιτητές, την υγειονομική λίστα των μελών της αποστολής που θα αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα υπογεγραμμένη από τον εκάστοτε Υγειονομικό Υπεύθυνο (συνοδευόμενη με την σφραγίδα του σωματείου). Επιπροσθέτως, η υγειονομική λίστα, θα συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τα ατομικά έγγραφα πιστοποίησης εμβολιασμού ή νόσησης ή μοριακό (RT-PCR) ή άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) ή Self-Test όλων των αναγραφόμενων σε αυτήν.

Τα παραπάνω έγγραφα θα ελέγχονται από τον παρατηρητή Αγώνα, τον Ιατρό Αγώνα και τους διαιτητές, πριν από την έναρξη και εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η ΠΑΡΑΜΟΝΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον ΑΓΩΝΑ, στον κάτοχο του ατομικού εγγράφου.

Θυμίζουμε πως ο προληπτικός έλεγχος (πέρα του ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΝΟΣΗΣΗΣ) για τους αγώνες σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ μπορεί να είναι:

Α) Μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν την διεξαγωγή του Αγώνα

Β) Άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν την διεξαγωγή του Αγώνα

Γ) Self-Test ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ΑΘΛΗΤΕΣ έως 17 ετών, το οποίο θα διενεργείται παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στο προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πάνω από ΠΕΝΤΕ (5) θετικά κρούσματα σε αθλητές.

 

* Επισυνάπτονται τα έγγραφα που αφορούν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ (26/08/21), όπως και οι διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ, με τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς σε ότι απορίες έχετε.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ_ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ_ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ_ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ_ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ_ΚΑΙ_ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ_ΦΙΛΑΘΛΩΝ_ΣΤΑ_ΓΗΠΕΔΑ_v1_1_3_23.08.2021

COVID19_Dieykrinistikes_Odigies_06-09-21

1 Σχόλιο

  1. vasilis

    στα club στις καφετέριες στα λεωφορεία και σε πολλούς άλλους κλειστούς χώρους , μπορούν πλέον όσοι είναι εμβολιάσμένοι να εισέρχονται χωρίς θερμομέτρηση και χωρίς να φορούν μάσκα , αλλά στο γήπεσο σε ένα ανοιχτό χώρο πρέπει να φοράμε μάσκα . Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτήν την μπανανία

    Απάντηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *