Φάιναλ φορ Εργασιακού Κρήτης… για κλάματα

Η μπασκετική γιορτή του Παγκρήτιου Εργασιακού πρωταθλήματος στη Σητεία αναμενόταν με μεγάλη προσμονή από τις συμμετέχουσες ομάδες και τους φίλους του εργασιακού αθλητισμού, αλλά μετατράπηκε σε… πανηγύρι.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η διοργάνωση διεξαγόταν για πρώτη φορά στη Σητεία, με την παρουσία των τεσσάρων πρωταθλητών των Νομών Κρήτης. Το Κρητικό Σπίτι (Σητεία – Λασίθι), το Photo Έκφραση (Ρέθυμνο), την Κάβα Κασιμάτη (Χανιά) και… τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου. Πρώτο «φάουλ» μιας και πρωταθλητής στο Ηράκλειο ήταν το Cosmos Sport.

Επίσης, το Photo Έκφραση ενημέρωσε με επιστολή τους διοργανωτές από την Πέμπτη ότι δεν ήταν δυνατό να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο, αφού δε συμπλήρωνε ούτε πεντάδα. Οι διοργανωτές, όμως, βρήκαν τη λύση. Τους πρότειναν να τους… χορηγήσουν με 3 παίκτες, για να καταφέρουν να δώσουν το «παρών». Τελικά, έπειτα από πιέσεις, αν και η Ρεθυμνιώτικη ομάδα ήταν αρχικά αρνητική, ενέδωσε και συμμετείχε κανονικά… με τους χορηγούμενους  αθλητές.

Στον ημιτελικό, μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Ηρακλείου με 82-80, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετώπιζε το Κρητικό Σπίτι (Σητεία). Όμως, οι Ρεθυμνιώτες διαπίστωσαν πως η ομάδα του Ανατολικότερου Νομού της Κρήτης συμμετείχε με 3 εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, όπως υποστήριξαν, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται, τουλάχιστον στο Εργασιακό πρωτάθλημα Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να αρνηθεί να παίξει στον τελικό.

Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο έγινε ο αγώνας για τη διεκδίκηση του Παγκρήτιου τίτλου, αλλά διεξήχθη με την ομάδα που ηττήθηκε στα ημιτελικά, δηλαδή τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, με το Κρητικό Σπίτι να αναδεικνύεται τελικά πρωταθλητής. Την 3η θέση πήρε η Κάβα Κασιμάτη και την 4η θέση το Photo Έκφραση.

2 Σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Ζωγραφίνης

    Αγαπητέ κύριε Νίκο θα θέλαμε με τη σειρά μας να απαντήσουμε σε όλα αυτά που αναφέρεις απλά και μόνο για να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας λίγο πιο ολοκληρωμένα.
    Όσο αφορά τη συμμετοχή του Σκακιστικού ήταν καθόλα νόμιμη αφού προς τιμήν του Cosmos Sports που ηταν η πρωταθλήτρια ομάδα Ηρακλείου μας ενημέρωσε έγκαιρα 2 εβδομάδες πριν ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη διοργάνωση και κατά συνέπεια τη θέση τους πήρε η δευτεραθλήτρια ομάδα που ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος.
    Σε αντίθεση με την ομάδα του Ρεθύμνου η οποία μια ημέρα μόλις πριν την διοργάνωση μας ενημέρωσε με μέιλ (αν είναι δυνατόν) ότι δεν μπορεί να συμμετέχει.
    Δεν γνωρίζω με ποια λογική επιλέξατε να μας ενημερώσετε μια ημέρα πριν το σίγουρο είναι πάντως ότι με αυτή τη καθυστερημένη απάντηση δεν μας δώσατε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε στη δευτεραθλήτρια ομάδα του Ρεθύμνου για να συμμετέχει στη θέση σας.
    Λογικό επακόλουθο ήταν λοιπόν προκειμένου να μην διαλύσει αυτός ο ωραίος θεσμός και για να μην ακυρωθεί να σας δώσουμε τη δυνατότητα να προβείτε σε όποια μεταγραφή θέλατε προκειμένου να συμμετέχετε στη διοργάνωση. Και θέλω εδώ να σημειωθεί ότι το ίδιο έκαναν και οι άλλες 2 ομάδες της διοργάνωσης κατόπιν συνεννόησης που είχαμε.
    Τελικά αφού δεν μπορέσατε να συμπληρώσετε κανονικό ροστερ σας προτείναμε 2 φοιτητές που σπουδάζουν στη Σητεία και έχουν δελτία από ομάδες Γ Εθνικής.
    Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κερδίσετε στον ημιτελικό την ομάδα του Ηρακλείου και να πάτε στον τελικό.
    Όμως για άλλη μια φορά (και ενώ πιο πριν μας είχατε δηλώσει ότι θα έρθουν 2 βασικοί σας παίχτες ) λίγες ώρες πριν τον τελικό μας ανακοινώνεται ότι τελικά οι παίχτες σας δεν θα έρθουν και ότι δεν μπορείτε να συμμετέχετε.
    Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου να καταθέσει σαν αίτημα το ότι από την στιγμή που δεν κατεβαίνει το Ρέθυμνο να πάρουν τη θέση τους στον τελικό.
    Η Επιτροπή Εργασιακού Μπάσκετ Σητείας η οποία είναι και η διοργανώτρια αρχή αφού απευθύνθηκε στην ομάδα των Χανίων αν είχαν κάποιο πρόβλημα και αφού αυτοί με τη σειρά τους άφησαν το Σκακιστικό Όμιλο να αποφασίσει αποφάσισε να γίνει ο Τελικός αντικαθιστώντας την ομάδα του Ρεθύμνου που αποχώρησε με την ομάδα του Ηρακλείου.
    Τέλος όσο αφορά τη συμμετοχή παικτών που είχαν δελτία στην ομάδα Κρητικό Σπίτι σας ενημερώνουμε τα εξής
    1)οι παίχτες αυτοί ήταν ίδιοι που συμμετείχαν και στο φάιναλ 4 του Νομού Λασιθίου που έγινε το καλοκαίρι.
    2)το φάιναλ 4 απευθύνεται στη χρονιά 2018-19 και σε καμία περίπτωση οι παίχτες αυτοί δεν είχαν δελτία από ομάδες Σωματείων.
    Σας ευχαριστώ που δεχτήκατε την απάντηση μας και σας εύχομαι ότι καλύτερο για εσάς και την ομάδα σας.

    Με εκτίμηση
    Για την Επιτροπή Εργασιακού Μπάσκετ Σητείας
    Κωνσταντίνος Ζωγραφίνης

    Απάντηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *