Φιτσανάκης: «Άθλος η συμμετοχή μας σε όλα τα πρωταθλήματα της ΚΟΕ!»

Ως ένα μικρό άθλο για τον σύλλογο χαρακτήρισε ο Κώστας Φιτσανάκης την συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΚΟΕ.
Ο νεαρός τεχνικός του ΝΟΡ μίλησε για τα πεπραγμένα της περυσινής σεζόν, αλλά και για τη νέα χρονιά όπου φέρνει νέες προκλήσεις στον σύλλογο και την Ρεθυμνιώτικη υδατοσφαίριση. «Αντικειμενικά η περυσινή χρονιά ήταν μια πετυχημένη σεζόν από όλες τις απόψεις. Αρχής γενομένης με την παραμονή της ομάδας για πρώτη φορά στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών και σε συνδυασμό με την 5η θέση στην Α1 πόλο γυναικών η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Όμως επειδή η φιλοσοφία της ομάδας μας, ξεκινάει και τελειώνει στις υποδομές, είναι πολύ σημαντικό πως στις 6 από τις 8 κατηγορίες των Υποδομών, μπήκαμε στην τελική φάση. Άσχετα από τις θέσεις που κατακτήσαμε που είναι αρκετά καλές, αλλά είναι και θέμα τύχης είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά και την προσπάθεια τους.
Και φέτος με ανάλογη προσπάθεια μπορούμε να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα, ξεκαθαρίζοντας ότι βάσει των προβλημάτων που υπάρχουν στον αθλητισμό γενικότερα, αλλά και για την ομάδα μας ειδικότερα, θεωρούμε πως αυτό που καταφέρνουμε τα τελευταία χρόνια είναι άθλος. Είμαστε η μοναδική επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα, που συμμετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα και τις κατηγορίες που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας».

«Ένα μετάλλιο… και πλέι οφ με τι γυναίκες»
Παράλληλα, ο Φιτσανάκης τόνισε, πως αυτό που λείπε από την συλλογή όλων στο ΝΟΡ είναι τουλάχιστον ένα μετάλλιο στις κατηγορίες των Υποδομών, αλλά και η είσοδος στα πλέι οφ της Α1 πόλο γυναικών. Όσο δε για τους Άνδρες για ακόμη μία χρονιά, ο στόχος θα είναι η παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία και η καθιέρωση και αυτού του τμήματος στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. «Η αλήθεια, είναι πως μας έλειψε πέρυσι ένα μετάλλιο, αλλά νομίζω πως μας αξίζει και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα έρθει. Φυσικά και θα το διεκδικήσουμε και τη νέα χρονιά. Φέτος ακόμη στοχεύουμε να είμαστε στην διαδικασία των πλέι οφ στην Α1 γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Στους Άνδρες στόχος θα είναι η παραμονή για μία ακόμη χρονιά στην Α2, με τον βασικό κορμό μας να αποτελείται από Ρεθυμνιώτες πολίστες. Φέτος βέβεια, προβλέπεται το πρωτάθλημα της Α2 πόλο Ανδρών, να είναι ακόμη πιο δυνατό σε σχέση με πέρυσι, αφού όλες οι ομάδες ενισχύονται πάρα πολύ. Υπάρχει μία τάση παικτών της Α1 να κατεβαίνουν στην Α2 και όπως καταλαβαίνεται αυτό έχει δυναμώσει πάρα πολλές ομάδες της Α2 που προέρχονται από την Αττική και φυσικά δυσκολεύει το έργο των ομάδων της επαρχίας, που στηριζόμαστε αποκλειστικά σε γηγενείς παίκτες».

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *