Όλα έτοιμα για το Psiloritis Race

Τα πάντα είναι έτοιμα για ακόμα μία γιορτή του Psiloritis Race, ο οποίος έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Για 7η φορά αθλητές από 13 χώρες (Αμερική, Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Μαρόκο, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Κύπρος και Ελλάδα) είναι έτοιμοι να τρέξουν στα… βήματα του Δία και να ζήσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και τον πολιτισμό μέσα από την παραδοσιακή κρητική διατροφή συνδυάζοντας την άθληση με τον υγιεινό τρόπο ζωής. Οι 7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη θα ξεκινήσουν αύριο και συνδιοργανώνονται  με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την υποστήριξη των δήμων Ρεθύμνου Αμαρίου Ανωγείων και σε συνεργασία με Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρήτης, των οποίων η εθελοντική προσφορά σε όλα τα στάδια και τους τομείς διεξαγωγής των αγώνων είναι καταλυτική.

Ο Ψηλορείτης θα φιλοξενήσει στα άγρια τοπία του αθλητές από όλο τον κόσμο που θα βρεθούν στην Κρήτη για να ζήσουν μια ανυπέρβλητη εμπειρία που συνδυάζει τις κλασικές αξίες του αθλητισμού με το φυσικό τοπίο και την ομορφιά της ορεινής Κρήτης, δένοντας αρμονικά με τον αυθεντικό πολιτισμό των ορεσίβιων κατοίκων που μεταξύ άλλων διατηρούν το θησαυρό της κρητικής γης σε μια κουζίνα που έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά της στην υγεία και την ευημερία, όσων την τηρούν. Για του λόγου το αληθές, η Δρ. Ειρήνη Β. Θεοδωράκη η οποία είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η λογική και τα χαρακτηριστικά της Κρητικής δίαιτας θα μπορούσαν να καλύψουν τις διατροφικές απαιτήσεις των αθλητών. Η Κρητική δίαιτα είναι εξ’ ορισμού ένα διατροφικό πρότυπο μέτριας περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, και μάλιστα σε σύνθετους και μη επεξεργασμένους, ενώ η κατανάλωση κυρίως λευκού κρέατος και οσπρίων βοηθά στην πρόσληψη πρωτεϊνών χωρίς την ταυτόχρονη υψηλή πρόσληψη κορεσμένου λίπους».
Επιστέγασμα των προσπαθειών ολόκληρου του νησιού για ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμικού πλούτου, αποτελεί το έργο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Ο Πρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρεθύμνης, Μανόλης Χνάρης, χαιρετίζει τη διοργάνωση των Διεθνών Ορεινών Αγώνων Ψηλορείτη με τη δική του συμβολή: «Οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες «Psiloritis Race» έχουν γίνει πλέον θεσμός. Είναι μία αθλητική συνάντηση, η οποία προάγει τη σωματική άσκηση & την αντοχή του αθλητή, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσει τη φυσική ομορφιά του Ψηλορείτη. Έρχεται πιο κοντά στην κρητική γη, η οποία παράγει πληθώρα ποιοτικών προϊόντων,  που συνθέτουν τη μοναδικότητα της Κρητικής Διατροφής, με τις ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία».

 

Πρόγραμμα 2ημέρου 2016
Σάββατο 28 Μαΐου 2016
11:00-13:00 Εγγραφές αθλητών (Λύκειο Ελληνίδων)
17:30-19:00 Ξενάγηση αθλητών
19:00-20:00 Εγγραφές αθλητών (Λύκειο Ελληνίδων)
20:00-20:30 Οδηγίες αγώνα – Βράβευση
20:30-21:30 Pasta Party
21:00-22:00 Παραδοσιακοί Κρητικοί Χοροί
Ο χώρος διεξαγωγής των παραπάνω είναι το Λύκειο Ελληνίδων (Ελευθ. Βενιζέλου 89) και η πλατεία έναντι Λυκείου Ελληνίδων (Ενετικό λιμάνι)

Κυριακή 29 Μαΐου 2016
05:00 Αναχώρηση λεωφορείου από Δημαρχείο Ρεθύμνου
07:30 Αναχώρηση λεωφορείου από Δημαρχείο Ρεθύμνου (για εκκίνηση 8.5χλμ)
07:30 Εκκίνηση αθλητών 35χλμ από Οροπέδιο Νίδας (Ανώγεια)
09:00 Εκκίνηση αγώνα 8.5χλμ από Πλατάνια Αμαρίου
09:00 Εκκίνηση αγώνα Δυναμικού Βάδην 8.5χλμ από Πλατάνια Αμαρίου
09:15 Εκκίνηση Παιδικού αγώνα 2χλμ από θέση Καλότας (Φουρφουρά)
09:30 Τερματισμός αθλητών 2χλμ (Κουρούτες)
09:45 Τερματισμός αθλητών 8.5χλμ (Κουρούτες)
10:30 Άφιξη πρώτου αθλητή 35χλμ (Κουρούτες)
13:00 Απονομές αθλητών (Κουρούτες)
13:30 Τελετή λήξης
14:00 Τερματισμός τελευταίου αθλητή 25χλμ
14:00 Γεύμα αθλητών (Κουρούτες)
16:00 Αναχώρηση λεωφορείου (Κουρούτες)

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *