«Ζορίστηκαν» τα φαβορί…

Δύσκολα έβαλαν στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας στην Α’ κατηγορία Ρεθύμνου, οι αντίπαλοι τους χθες όπου διεξήχθη το «κυρίως πιάτο» της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής. Μάλιστα δύο εκ των πρωτοπόρων άφησαν σημαντικούς βαθμούς στην μάχη του τίτλου, έχοντας απώλειες στο «σπίτι» τους. Με νίκες συνέχισαν Ερμής Ζωνιανών, Άρης Ρεθύμνου και Αστέρας Περάματος, ενώ σπουδαία «2» πανηγύρισαν Ψηλορείτης και Λιβάδια. Σήμερα ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική με την αναμέτρηση Αετός Ανωγείων – Τάλως Μελιδονίου, στις 15.00 το μεσημέρι στο γήπεδο Ανωγείων.
Στα Ζωνιανά, ο Ερμής μπήκε δυνατά και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι, προηγούμενος με 3-0 στο 52’, αλλά η Ασή Γωνιά αντέδρασε και με δύο γκολ του Αποστολίδη μείωσε σε 3-2. Οι γηπεδούχοι «έσπασαν» τα δοκάρια (είχαν τέσσερα) με τους Γ. Ρουμπάκη, Σταθόγλου, Καλομοίρη, Παρασύρη και τελικά λυτρώθηκαν στο 79’ από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ανδρέα Στρατήγη, ο οποίος πέτυχε το 4-2. Στην 2η θέση της βαθμολογίας επέστρεψε ο Άρης Ρεθύμνου που πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Αλφά, επικρατώντας με 3-2 της τοπικής ομάδας, χάρη στο νικητήριο γκολ του Μιχελιδάκη στο 92’. Με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Νίκου Ταμάμη στην αρχή του β’ ημιχρόνου, ο Αστέρας Περάματος κατόρθωσε να πάρει το ντέρμπι της αγωνιστικής, κερδίζοντας με 1-0 τον ομόλογο του, του Ρεθύμνου, πιάνοντας στην 3η θέση τον Ρεθυμνιακό. Η ομάδα του Νίκου Καραδάκη «κόλλησε» στο 1-1 με την παθιασμένη Κάλυβο, σε ένα συγκλονιστικό ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μ. Τζαγκαράκη (62’).
Μια από τις εκπλήξεις έγινε στους Αρμένους, με τον Ποσειδώνα Γερανίου να «δραπετεύει» με το διπλό επικρατώντας με 1-0 και πανηγυρίζοντας την 3η του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή η ήττα άφησε αρκετά πίσω τον ΟΦ Αρμένων όχι μόνο από την κορυφή, αλλά ακόμη και από την 2η θέση. Επική ανατροπή έκανε στο φινάλε του ματς ο Ψηλορείτης μέσα στο Σπήλι, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-2 και ενώ μέχρι το 89’ έχανε με 1-0. «Θύτες» της ανατροπής για την ομάδα του Φουρφουρά, οι Αντωνίου και Κανακάκης, που σκόραραν στο 89’ και στις καθυστερήσεις αντιστοίχως. Τέλος, την παρθενική τους νίκη στο πρωτάθλημα ξεκολλώντας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, πέτυχαν τα Λιβάδια κερδίζοντας με 2-0 στα Μισίρια την Δόξα Πλατανέ. Η ομάδα του Τάκη Μαρή πέτυχε ένα γκολ πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης και σφράγισε τη νίκη της στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα αποτελέσματα της 8η αγωνιστικής
Σπήλι – Ψηλορείτης 1 – 2
(4’ Μπαξεβάνης – 89’ Αντωνίου, 90’+ Κανακάκης)
ΠΑΟ Αλφάς – Άρης Ρεθύμνου 2 – 3
(63’ Μαγάκης, 84’ Κουγιουμουτζής – 51’ Μαργκίνι, 82’ Αργυρός, 90’+ Μιχελιδάκης)
Αστέρας Περάματος – Αστέρας Ρεθύμνου 1 – 0
(49’ Ταμάμης)
ΟΦ Αρμένων – Ποσειδώνας Γερανίου 0 – 1
(51’ Χαλκιαδάκης)
Ρεθυμνιακός – Κάλυβος 1 – 1
(72’ Κεφάκης – 69’ Νικηφόρος)
Ερμής Ζωνιανών – Ασή Γωνιά 4 – 2
(41’ Γ. Ρουμπάκης, 47’ Σταθόγλου, 52’, 79’ Στρατήγης – 59’, 66’ Αποστολίδης)
Δόξα Πλατανέ – Λιβάδια 0 – 2
(1’ Μ. Κουγιουμουτζής, 90’+ Η. Χνάρης)
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου (15.00)
Αετός Ανωγείων – Τάλως Μελιδονίου (Ανωγείων – Μοχιανάκης, Βαρβαντάκης, Λιοδάκης – Παρατηρητής Διαιτησίας: Γαγάνης).

Οι σκόρερ
1. Στρατήγης Ερμής Ζωνιανών 12
2. Ρηγάκης Αστέρας Περάματος 9
3. Βλαστός Ρεθυμνιακός 7
4. Ταμάμης Αστέρας Περάματος 6
-. Χρ. Καλομοίρης Ερμής Ζωνιανών 6
6. Γκούγκας ΟΦ Αρμένων 5
-. Γκούτζος ΠΑΟ Αλφάς 5
-. Κεφάκης Ρεθυμνιακός 5
-. Μπαξεβάνης Σπήλι 5
-. Αντωνίου Ψηλορείτης 5
11. Θεοδωρομανωλάκης Άρης Ρεθύμνου 4
-. Αποστολίδης Ασή Γωνιά 4
-. Καραδάκης Ρεθυμνιακός 4
14. Ε. Ματαραγκάσι Άρης Ρεθύμνου 3
-. Χριστουλάκης Άρης Ρεθύμνου 3
-. Δρακούλης Ερμής Ζωνιανών 3
-. Μπέρκης Ερμής Ζωνιανών 3
-. Σηφακάκης Ποσειδώνας Γερανίου 3
-. Σηφακάκης Ρεθυμνιακός 3

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *