Η κλήρωση της Β’ φάσης της Α1 πόλο γυναικών

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων της Β’ φάσης του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Γυναικών. Η ομάδα του ΝΟ Ρεθύμνου, θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Γλυφάδα, τη ΝΕ Πατρών και τον Εθνικό σε Αθήνα και Πάτρα, αντίστοιχα.

Μακριά από την έδρα της θα «παλέψει» για την πρώτη δυάδα στον όμιλο της η ομάδα του προπονητή Κώστα Φιτσανάκη, αφού η Κρήτη δεν επιλέχθηκε για την διεξαγωγή των αγώνων. Αρχικά, η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα ταξιδέψει ως την πρωτεύουσα για τον πρώτο γύρο των αναμετρήσεων στις 27-29 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τους Γλυφάδα, Εθνικό και ΝΕ Πατρών. Έπειτα και μετά από δύο εβδομάδες, στις 10-12 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα (Πάτρα) για να παίξει την 2η «δόση» των παιχνιδιών, όπου θα κοντραριστεί με τις ίδιες ομάδες με την ίδια ακριβώς σειρά. Φυσικά, στόχος είναι να βρεθεί στο φινάλε της Β’ φάσης στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ώστε να συμμετάσχει ξανά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπει στον Β’ όμιλο της Γ’ φάσης, όπου ουσιαστικά θα αποτελείται από τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι άουτ.

Από κει και πέρα ανάλογα με την θέση που θα καταλάβει στον όμιλο θα λάβει και τους αντίστοιχους βαθμούς στην Γ’ φάση. Δηλαδή αν τερματίσει 1η τότε θα μπει στον Α’ όμιλο (μαζί με Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη) και θα ξεκινήσει με 1 βαθμό. Αν τερματίσει στην 2η θέση τότε θα μπει ξανά στον Α’ όμιλο με μηδέν βαθμούς. Στην περίπτωση που καταλήξει στην 3η θέση θα συμμετάσχει στον Β’ όμιλο (μαζί με Τρίτων και Ηλυσιακό) ξεκινώντας με 6 βαθμούς. Αντίστοιχα η τελευταία θέση θα της δώσει το «εισιτήριο» επίσης για τον Β’ όμιλο με την εκκίνηση της να περιλαμβάνει 3 βαθμούς. Τέλος, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα παίξουν μεταξύ τους για το «πλασάρισμα» τους στην πρώτη δυάδα του Α’ ομίλου της Γ’ φάσης, ενώ Τρίτων και Ηλυσιακός θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την 3η ή 4η θέση του Β’ ομίλου της Γ’ φάσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει: «Στην Αθήνα και την Πάτρα αντίστοιχα θα διεξαχθούν οι αγώνες του Α’ και Β’ Γύρου για την Β’ Φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, όπως προέκυψε από τη σημερινή (11/1) κλήρωση στα γραφεία της ΚΟΕ.
Στην Αθήνα, οι αγώνες θα διεξαχθούν 27-29 Ιανουαρίου και στην Πάτρα στις 10-12 Φεβρουαρίου.
Σε ότι αφορά τους αγώνες των υπόλοιπων ομάδων (1ος, 2ος Α’ Ομίλου Α’ Φάσης και 3ος, 4ος Β’ Ομίλου Α’ Φάσης), θα διεξαχθούν:
28 Ιανουαρίου: Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη, Τρίτων Αμαρουσίου – Ηλυσιακός.
4 Φεβρουαρίου: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός, Ηλυσιακός – Τρίτων Αμαρουσίου.
11 Φεβρουαρίου (αν χρειαστεί): Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης, Τρίτων Αμαρουσίου – Ηλυσιακός.
Απαιτούνται 2 νίκες
Στην Γ’ Φάση του πρωταθλήματος (18 Φεβρουαρίου – 5 Απριλίου), σχηματίζονται 2 Όμιλοι ως εξής και με τα ακόλουθα δεδομένα μετά τα παιχνίδια της Β’ Φάσης:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Νικητής Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 6β., Ηττημένος Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 3β., 1ος Ομίλου Β’ Φάσης 1β., 2ος Ομίλου Β’ Φάσης 0β.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: 3ος Ομίλου Β’ Φάσης 6β., 4ος Ομίλου Β’ Φάσης 3β., Νικητής Τρίτων – Ηλυσιακός 1β., Ηττημένος Τρίτων – Ηλυσιακός 0β.
Στη συνέχεια (20 Απριλίου – 11 Μαϊου) ακολουθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ του πρωταθλήματος, ανάλογα με τις κατατάξεις των Ομίλων της Γ΄ Φάσης».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΡ
1η Αγωνιστική
Εθνικός – ΝΕ Πατρών
ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Ρεθύμνου

2η Αγωνιστική
Εθνικός – ΝΟ Ρεθύμνου
ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΕ Πατρών

3η Αγωνιστική
ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός
ΝΕ Πατρών – ΝΟ Ρεθύμνου

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *