Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο υποδέχεται σήμερα στις 17.00 το απόγευμα τον Άρη στο «Μελίνα Μερκούρη», για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.
Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα μάθει σήμερα τον αντίπαλο της αλλά και αν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Καταρχήν, όλα εξαρτώνται από την ίδια, καθώς με απλή νίκη θα κατακτήσει σίγουρα την 6η θέση και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω, αφού χρειάζεται +7 πόντους για να καταλάβει την 5η θέση και +26 για την 4η και το πλεονέκτημα έδρας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων πολύ σημαντικών αγώνων, Κόροιβος – Κολοσσός Ρ. και ΚΑΟΔ – ΑΕΚ. Φυσικά, ο αρχικός στόχος των «Ρεθυμνιωτών» είναι η νίκη για την αποφυγή του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση. Το κλειστό του Ρεθύμνου αναμένεται να είναι γεμάτο από κόσμο, ο οποίος θα είναι ο 6ος παίκτης των «κυανόλευκων». Το θετικό για τον κόουτς, Θανάση Σκουρτόπουλο, είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα έχει όλους τους αθλητές στην διάθεση του.
Από την άλλη μεριά ο Άρης «καίγεται» εξίσου για τους δύο βαθμούς, αφού με νίκη θα εξασφαλίσει την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα περιπλέκονται και τα πάντα θα εξαρτηθούν στις ισοβαθμίες. Στο ματς του α’ γύρου είχαν επικρατήσει δύσκολα του Ρεθύμνου με 68-62 στο Αλεξάνδρειο. Τα προβλήματα, όμως, δεν λείπουν για τους «Θεσσαλονικείς», αφού Νέιμικ και Σίμτσακ ακολουθούν θεραπεία, λόγω τραυματισμών, με την συμμετοχή τους να κρίνεται αμφίβολη. Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι ενισχύθηκαν ενόψει πλέι οφ, με την απόκτηση του Γιώργου Τσιάρα, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες και έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό ματς. Ο 33χρονος επιστρέφει στον Άρη μετά από περίπου δύο χρόνια, αφού αγωνιζόταν στην Ισπανική Μελίγια.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *