Η φιέστα του Ρέθυμνο Futsal (photos)

Μία ονειρική χρονιά ολοκληρώθηκε και επίσημα την Τετάρτη το απόγευμα για το Ρέθυμνο Futsal. Στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», οι παίκτες του Νίκου Κυριακόπουλου σήκωσαν την κούπα της Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου σάλας στον Ρεθυμνιώτικο ουρανό, γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με όλους τους φίλους της ομάδας, μελλοντικούς ποδοσφαιριστές και την πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣ Ρεθύμνου, ΑΕ Μυλοποτάμου.

Μία λαμπρή γιορτή στήθηκε στο κλειστό του Ρεθύμνου από τους υπεύθυνους του Ρέθυμνο Futsal. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα πραγματοποίησε τη φιέστα της όπως της αρμόζει, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου και φυσικά την άνοδο στη Futsal Super League, όπου θα συναντήσει ομάδες που έχουν γράψει ιστορία στο άθλημα, όπως η ΑΕΚ, ο Δούκας και ο Παναθηναϊκός.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου Τίτος Χνάρης, ο Γ. Γραμματέας της ΕΠΣΡ Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο Ταμίας της ΕΠΣΡ Δημήτρης Κουργιαντάκης, ο Πρόεδρος του ΣΔΠ Ρεθύμνου Μιχάλης Βοσκάκης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΔΠΡ Βασίλης Γαγάνης.

Όμως, στο πλευρό των πρωταθλητών ποδοσφαίρου σάλας, στάθηκαν και οι πρωταθλητές ποδοσφαίρου της ΕΠΣΡ, οι παίκτες, οι προπονητές και οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΑΕ Μυλοποτάμου. Η ΑΕΜ αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Ρέθυμνο Futsal, την οποία και βράβευσε για τη φετινή της επιτυχία. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της μυλοποταμίτικης ομάδας, Κωστής Βαρδιάμπασης, την οποία παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης. Παράλληλα, βράβευσε και τον προπονητή Κώστα Κιάσσο, για τη σπουδαία προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την απονομή να την πραγματοποιεί ο προπονητής – παίκτης, Νίκος Κυριακόπουλος.

Οι βραβεύσεις δεν τελείωσαν εκεί, μιας και βραβεύθηκε ο 1ος σκόρερ της Β’ Εθνικής σάλας Γιάννης Μερκούρι, ο οποίος «μάτωσε» 41 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία. Την πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος του ΣΔΠ Ρεθύμνου, Μιχάλης Βοσκάκης. Αμέσως μετά, όλοι οι παίκτες του Ρέθυμνο Futsal παρατεταγμένοι φόρεσαν τα μετάλλια των πρωταθλητών. Η μεγάλη ώρα, λοιπόν, είχε φτάσει, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου, Δημήτρη Λαχνιδάκη να παραδίδει το τρόπαιο των πρωταθλητών στον Νίκο Κυριακόπουλο, για την καθιερωμένη άρση του.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής, διεξήχθησαν φιλικοί αγώνες ανάμεσα στις ομάδες Κ12 της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού και της Ένωσης Ατσιποπούλου – Πρινέ. Η αυλαία έπεσε με ακόμη έναν φιλικό αγώνα, με τον Κώστα Κιάσσο να κουτσάρει τους παίκτες του σε συνθήκες… σάλας απέναντι στους έτερους πρωταθλητές. Η ΑΕΜ τελικά αναδείχθηκε τυπικά νικήτρια με 6-4, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-3. Μάλιστα, τον «χορό» των γκολ άνοιξαν οι δύο πρώτοι σκόρερ των κατηγοριών τους, ο Γιάννης Μερκούρι και ο Γιώργος Βελονάκης . Έπειτα, οι Γκεοργκίεφ και Αγορίτσας έκαναν το 3-1, με τον Μυρθιανό να μειώνει και τον Μερκούρι να κάνει το 4-2, ενώ ο Βελονάκης ισοφάρισε με 4-4 στο φινάλε του α’ ημίχρονο, πριν το τελικό 4-6.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ»
Ο «αρχιτέκτονας» των πρωταθλητών, προπονητής, παίκτης και αρχηγός, Νίκος Κυριακόπουλος, παραχώρησε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της φιέστας, σχολιάζοντας τη φετινή επιτυχημένη χρονιά, ενώ μίλησε και για την επόμενη ακόμη πιο δύσκολη πρόκληση. «Η χρονιά ήταν πετυχημένη εκ του αποτελέσματος. Επίσης, προσπαθούσαμε να είμαστε αυτοί που θα παίξουμε ποδόσφαιρο σάλας, ασχέτως με το αποτέλεσμα. Έπαιξαν, αλλά και κερδίσαμε πολλά παιδιά από την ενεργή συμμετοχή τους. Το ότι σκόραραν όλοι δείχνει το πνεύμα της ομαδικότητας που υπήρχε.
Στα εκτός έδρας ματς, όμως, υπήρχε μία δυσκολία, αφού σε μερικά παιχνίδια ταξιδέψαμε μέχρι και 6 άτομα. Όπως και να’ χει έχουμε μία καλή αίσθηση από το πρωτάθλημα. Δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα αποκλίνουμε από τον στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης, παρόλο που ρισκάραμε αρκετά. Από την άλλη μεριά όμως, ακόμη και όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα υπήρχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας μετά από την 3ετή αδιάκοπη δουλειά.
Φυσικά, συνεχίζουμε να θέλουμε βελτίωση και ενίσχυση, με παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σάλας και έχουν την όρεξη να ακολουθούν τις αποστολές και μακριά από το Ρέθυμνο, γιατί το επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικό. Ένας από τους στόχους αυτής της περιόδου είναι αυτός».
Για το μυστικό της επιτυχίας ο Νίκος Κυριακόπουλος σημείωσε: «Νομίζω ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι ό,τι κάναμε δεν ήταν στην τύχη. Προσπαθούσαμε σκληρά στις προπονήσεις και δουλεύαμε πάνω στους αντιπάλους μας και στην ατομική και ομαδική βελτίωση. Από κει και πέρα πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν και οι σχέσεις που είχαν τα παιδιά μεταξύ τους. Είμαστε όλοι πολύ καλοί φίλοι, υπάρχει μεγάλος σεβασμός και όλοι προσπαθούσαμε για τον συμπαίκτη μας».
Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους παίκτες που θα ήθελαν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας τη νέα χρονιά: «Έχουμε κρατήσει μόνο μία εβδομάδα που δώσαμε άδεια να ξεκουραστούν τα παιδιά. Κάνουμε μίνιμουμ δύο φορές τις προπονήσεις ανά εβδομάδα. Όλον αυτόν τον καιρό έρχονται διάφοροι παίκτες και κάνουν προπονήσεις μαζί μας.
Από σήμερα και μετά έχουμε σκοπό να ανακοινώσουμε στον κόσμο να τον καλέσουμε, όποιος θεωρεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί να μας ενισχύσει, αντιμετωπίζοντας ιστορικά σωματεία όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Δούκας. Επίσης γίνονται και κάποιες κινήσεις στα διοικητικά, ώστε να υπάρχει μία ενεργή ομάδα ανθρώπων που θα μεριμνεί για την ομάδα».
Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στη γιορτή, τονίζοντας: «Ευχαριστούμε την ΑΕΜ, που αποδέχθηκε με χαρά την πρόκληση, τον προπονητή Κώστα Κιάσσο, τα παιδιά που συμμετείχαν, τον Ερυθρό Σταυρό, τους επισήμους. Φυσικά τους χορηγούς μας PER DUE, εστιατόριο Alana, Centro Home, Αστρινάκης Ασφαλιστική, την εταιρεία Γευσήνους που φρόντιζε τη διατροφή μας στους εκτός έδρας αγώνες, και τις ΑNEK Lines, Blue Star Ferries».

ΜΕΡΚΟΥΡΙ: «ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΜΟΥ»
Ο Γιάννης Μερκούρι ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, μιας και αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ (41 γκολ) της Β’ Εθνικής σάλας. Σε δηλώσεις του τόνισε τη βοήθεια που είχε από τους συμπαίκτες του, ενώ εμφανίστηκε ανυπόμονος για να αγωνιστεί κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. «Η χρονιά ήταν δύσκολη. Είχαμε κάποια δύσκολα παιχνίδια αλλά τα καταφέραμε, πήραμε τις νίκες και στο φινάλε το πρωτάθλημα. Για τη δική μου ανάδειξη σε πρώτο σκόρερ δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτήν την επιτυχία χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου, οι οποίοι ήταν εκεί που χρειαζόταν για την κατάλληλη πάσα. Είχαμε συζητήσει από την αρχή της σεζόν για τον στόχο του πρωταθλήματος και είμαστε χαρούμενοι που τον πετύχαμε. Η νέα χρονιά θα είναι πολύ πιο δύσκολη και ανυπομονώ να παίξω κόντρα στους καλύτερους του χώρου».

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ: «ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»
Με νέο συμβούλιο και πρόσωπα θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά το Ρέθυμνο Futsal, με τον ιδρυτή και εμπνευστή της ομάδας, Δημήτρη Καλογεράκη, να δηλώνει πως θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας στα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής. «Ήταν μία τεράστια επιτυχία και την οποία καρπώνονται εξ ολοκλήρου τα παιδιά και ο Νίκος Κυριακόπουλος. Δυστυχώς εγώ τα τελευταία 3 χρόνια δεν μπορούσα να ασχοληθώ τόσο ενεργά όσο παλιότερα, λόγω υποχρεώσεων. Ουσιαστικά μόνα τους αυτά τα παιδιά με δικούς τους πόρους και ειδικά ο Νίκος Κυριακόπουλος κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Φέτος αποφασίσαμε εγώ σε συνεργασία με νέα πρόσωπα να ενεργοποιηθούμε. Θα είμαι εγώ στο νέο συμβούλιο, ο Γιάννης Βασιλείου, ο Αναστάσιος Κοτσυφάκης, ο Νίκος Καρνής και η Ελίνα Παναρετάκη. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Σκοπός μας είναι να συμμετέχουμε στην Α’ Εθνική και από τη μεριά μου να βοηθήσω όσο μπορώ ώστε να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία.
Ευχαριστούμε την ΑΕΜ για τη συμμετοχή τους, του επίσημους, τους δημοσιογράφους και τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού που βοήθησαν σε αυτήν την εκδήλωση».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *