Κουμπούρας: «Έπρεπε να φύγω…»

Ο πρώην «κυανόλευκος», Φάνης Κουμπούρας, υπέγραψε χθες το νέο του διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον προμηθέα Πατρών και στην πρώτη του συνέντευξη ως «Πατρινός» εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να συνεχίσει την καριέρα του στην Α2 κατηγορία, ενώ αναφέρθηκε και στην διετή παρουσία του στο Ρέθυμνο Aegean.

 

-Κατ’ αρχάς, δεν είναι λίγο… περίεργο για έναν παίκτη που μετράει 11 σερί παρουσίες στην Basket League ενώ έχει παίξει και στην Euroleague, να συνεχίζει στην Α2;

“Για την ακρίβεια, θα είναι μια διαφορετική εμπειρία. Σίγουρα θα νιώθω κάπως παράξενα στην αρχή. Ξέρω ότι πρέπει να προσαρμοστώ σε δεδομένα που δεν έχω συνηθίσει στο παρελθόν ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ήθελα μια αλλαγή για να νιώσω κι εγώ κάπως καλύτερα. Όχι ότι πέρασα άσχημα στο Ρέθυμνο, ίσα-ίσα! Το Ρέθυμνο το λάτρεψα όμως όπως είπα και πριν, ήθελα κάτι διαφορετικό”.

-Γιατί, λοιπόν, διάλεξες τον Προμηθέα Πατρών;

“Πιστεύω ότι διάλεξα… Λιόλιο, όχι Προμηθέα (γέλια). Σε ένα ραντεβού, λοιπόν, που κάναμε στην Αθήνα, ο πρόεδρος με κέρδισε με όσα μου είπε. Όταν τελειώσαμε την κουβέντα, είχα ήδη αποφασίσει για το πού θα συνεχίσω να παίζω την επόμενη χρονιά! Απλώς περίμενα την πρόταση του Προμηθέα, για το τυπικό της υπόθεσης”.

-Σε προσωπικό επίπεδο, επιστρέφεις στην Πάτρα μετά το πέρασμά σου από τον Απόλλωνα την περίοδο 2004-’07. Τι περιμένεις να βρεις εκεί;

“Όσον αφορά την ομάδα, ο Προμηθέας δείχνει ότι έχει υψηλούς στόχους. Κάνει μεταγραφές και, συγχρόνως, θέλει να αναδείξει νέους παίκτες. Σε γενικές γραμμές, δείχνει ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη φετινή σεζόν. Επίσης η Πάτρα έχει αλλάξει πολύ. Έχει ομορφύνει κι άλλο από την εποχή που έπαιζα εδώ. Ξέρω καλά την πόλη, έζησα όμορφες στιγμές εδώ και πιστεύω ότι τώρα θα περάσω ακόμα καλύτερα”.

-Πως εξηγείς αυτό που συμβαίνει με παίκτες όπως εσύ, ο Καράμπουλας, ο Λιακόπουλοςκαι ο Νοέας που προτίμησαν να “κατέβουν” κατηγορία αντί να παίξουν στην Basket League;

“Εφόσον υπάρχουν ομάδες στην Α2 και στις μικρότερες κατηγορίες που έχουν φερέγγυους ανθρώπους και σου εξασφαλίζουν όσα θες να έχεις ως επαγγελματίας, δεν υπάρχει λόγος να το σκεφτείς ιδιαίτερα! Έχεις μεγαλύτερο κίνητρο, την ώρα που ο χρόνος των Ελλήνων παικτών στην Α1 περιορίζεται με τόσους πολλούς ξένους”.

-Δημιουργώντας, έτσι, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Α2, τα τελευταία χρόνια…

“Σίγουρα! Υπάρχουν ομάδες από πέρσι όπως το Λαύριο, το Ψυχικό, η Λιβαδειά, η Λευκάδα και το Παγκράτι, αυτές που έπεσαν, ο Πανιώνιος και η Ελευσίνα, αν παίξει τελικά στην Α2 και αυτές που έρχονται. Εμείς, η Κύμη, ο Φάρος… Θα γίνει πανικός! Υπάρχουν 8-9 ομάδες με τους ίδιους στόχους”

-Τι κρατάς από τα τελευταία δυο χρόνια στο Ρέθυμνο;

“Το Ρέθυμνο το λάτρεψα! Είναι η πιο όμορφη πόλη που έχω δει στη ζωή μου! Οι άνθρωποι είναι φανταστικοί, αγαπάνε και στηρίζουν την ομάδα τους. Ήμουν πολύ τυχερός που έζησα εκεί. Η δουλειά μας, όμως, είναι τέτοια που όταν τελειώνει το συμβόλαιό σου, κοιτάς το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Δυστυχώς, έπρεπε να φύγω”.

-Οι στόχοι σου με τον Προμηθέα;

“Όταν δημιουργείς μια καλή ομάδα, στόχος σου είναι να κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι και να κάνεις μια πολύ καλή χρονιά. Θέλουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να προωθήσουμε νεαρούς παίκτες. Σίγουρα η άνοδος είναι στόχος όμως δεν είναι και αυτοσκοπός”.

-Και τι θα σου λείψει περισσότερο από την Α1;

“Πολλά πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, το να βρίσκεσαι μεταξύ των καλύτερων παικτών και η συμμετοχή στα playoffs. Είναι πολύ όμορφα και γεμάτα συναισθήματα, όμως και το πρωτάθλημα της Α2 θα είναι πολύ ανταγωνιστικό”.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *