26 Απριλίου 2024

«Με πρωτόκολλα μπορεί να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική, στην κρίση των ΕΠΣ τα τοπικά»

Για το «αύριο» των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε επίπεδο Γ’ Εθνικής, τοπικών ΕΠΣ, αλλά και Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου. Ο κ. Χατζησαρόγλου μίλησε και με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αλλά και του προέδρου της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, στεκόμενος σε όλα αυτά που προβληματίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Το βασικό ερώτημα δεν είναι άλλο από το «τι θα γίνει» με τον Γιώργο Χατζησαρόγλου να εξηγεί στην συνέντευξη που παραχώρησε στο «Metrosport», πως, «Αυτό που ενδιαφέρει τα σωματεία αυτή την στιγμή είναι να έχουν γρήγορα μια απάντηση για το τι θα ισχύσει. Αν θα παίξουμε ή όχι».

Παράλληλα, μίλησε για το τι μέλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής, τα τοπικά όλης της χώρας, αλλά και αυτό της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών το οποίο βρίσκεται επίσης στον αέρα. «Τα πράγματα είναι δύσκολα στις κατηγορίες κάτω από την SL 1 γιατί δεν έχουμε την βοήθεια που θα έπρεπε από την πολιτεία. Σε κάποιες χώρες αγωνίζεται και το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα γιατί η κυβέρνηση τους βοηθάει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με όλα αυτά που προβλέπονται στην SL 1. Εμείς έχουμε μείνει πίσω και αναφέρομαι στην Σούπερ Λιγκ 2 και στην Φούτμπολ Λιγκ. Σε εμάς δόθηκε το βάρος στο να στηριχθεί το σύστημα υγείας παρά να δούμε όλα τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όλοι οι φορείς να ασχοληθούν και με τον αθλητισμό. Ήρθε η ώρα όπως είπατε και εσείς να στηρίξουμε τον αθλητισμό», τόνισε αρχικά για να μιλήσει λίγο αργότερα για το γυναικείο ποδόσφαιρο, όπου επίσης η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου δεν διεξάγεται η Α’ Εθνική. «Αθλήματα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο» ενώ αναφορά έκανε και στην Α’ γυναικών, «Δεν υπάρχει άλλη χώρα που δεν έχει γυναικείο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Είναι μόνο η Ελλάδα».

Αναφορικά τώρα με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας τόνισε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει τηρώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει. Θα ξεκινήσουμε αλλά θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο».

Όσο δε, για τα τοπικά πρωταθλήματα ανά την Ελλάδα ουσιαστικά το μπαλάκι θα πέσει στις κατά τόπους Ενώσεις ώστε καθεμία να διαχειριστεί την κατάσταση, ρίχνοντας στο τραπέζι την παράταση της αγωνιστικής περιόδου ως τις 31 Αυγούστου – όπως και πέρσι – με τον τουρισμό πάντως να αποτελεί τροχοπέδη για πολλές περιοχές της χώρας. «Η παράταση της αγωνιστικής περιόδου είναι σχεδόν βέβαιη. Πρέπει να μη σκεφτόμαστε την 30η Ιουνίου καθώς μπορεί η αγωνιστική περίοδος όπως πέρσι να πάει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οπότε είναι στο χέρι της κάθε Ένωσης να διαχειριστεί μόνη της αυτήν την κατάσταση».

Η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός αλλά και πολλές εργασίες αφορούν την γη. Ανοίγουν οι δουλειές το καλοκαίρι και όταν ανοίγουν οι δουλειές περισσεύει το ποδόσφαιρο. Για αυτό μπορεί σε κάποιες Ενώσεις ή μαζικά με εντολή προς την ΕΠΟ, να δοθεί μια άδοξη λήξη που θα μείνει στις μνήμες των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων και όλων όσοι αγαπούν τα αθλήματα και θα έχει μια κόκκινη γραμμή η συγκεκριμένη περίοδος. Τέτοιες κακές μνήμες θα μας μείνουν είτε για τον αθλητισμό είτε για άλλους λόγους».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *