Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για το 3ο Basketball Camp

Το 3ο Basketball Camp πέρασε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, με τον επικεφαλής προπονητή του καμπ και τεχνικό του Ρέθυμνο Cretan Kings να κάνει τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης με συνέντευξη του στην «Κρητική Επιθεώρηση».

Αρχικά, ο κόουτς, Θανάσης Σκουρτόπουλος, έδειξε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη διοργάνωση του καμπ, ενώ ευχαρίστησε όλους αυτούς που βοήθησαν στην εύρυθμη διεξαγωγή του. «Το καμπ θεωρώ πως πέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Η προσέλευση τω παιδιών ήταν περισσότερη από την αναμενόμενη, ενώ πραγματοποιήθηκε εξαιρετική δουλειά από τους συνεργάτες και όλους τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Γιάννη Καλαϊτζάκη, όσο και τους χορηγούς που μας βοήθησαν. Τους ευχαριστούμε όλους γιατί στάθηκαν δίπλα μας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι για ότι χρειάστηκε ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσουν».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσφορά του καμπ προς τους επίδοξους μπασκετμπολίστες και στα κέρδη που αποκόμισαν αυτές τις δύο εβδομάδες. «Το καμπ προσφέρει πάρα πολλά και σε διάφορα επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν πολλές καινούριες εικόνες, τόσο όσον αφορά στο παιχνίδι και την ατομική τεχνική και τις συνεργασίες αλλά πάνω απ’ όλα μέσα σε ένα κλίμα καθαρά μπασκετικό, νομίζω ότι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν κάποιες λεπτομέρειες που είναι δύσκολο μέσα σε μία χρονιά ο προπονητής να βρει τον τρόπο να τους τα μεταδώσει. Εμείς αυτό προσπαθήσαμε και νομίζω ότι το πετύχαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό» και στην συνέχεια είπε: «Η πρώτη εβδομάδα ήταν περισσότερο παιχνίδι. Οι ηλικίες ήταν μικρότερες και υπήρχε ένα πολύ περιορισμένο ασκησιολόγιο, το οποίο γινόταν σε σχέση με κάποιο παιχνίδι έτσι ώστε τα παιδιά να παρακινηθούν για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να προσπαθήσουν παίζοντας και μαθαίνοντας να γνωρίσουν τα μυστικά του μπάσκετ. Την 2η εβδομάδα ήταν καθαρά προπονητικό το πρόγραμμα. Τα παιδιά ήταν σε αγωνιστικά τμήματα. Έγινε πιο εξειδικευμένη δουλειά και το ευχάριστο ήταν ότι τα παιδιά της ομάδας αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον της ομάδας».

Παράλληλα, δεν έκρυψε την επιθυμία του να επεκταθούν οι ακαδημίες σε όλη την Κρήτη. «Στόχος μας είναι να επεκταθεί η ομάδα σε επίπεδο ακαδημιών σε όλη την Κρήτη. Είναι ένα σχέδιο μακρόπνοο. Μακάρι να τα καταφέρουμε γιατί βλέπουμε ότι οι εξελίξεις δεν ευνοούν τέτοιες κινήσεις. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μέσα από τον σωστό συντονισμό και την οργάνωση θα καταφέρει να επεκταθεί και να παρουσιάσει το καλό πρόσωπο που έχει το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της Κρήτης, ώστε να μας βοηθήσουν αλλά και εμείς να τους βοηθήσουμε από την μεριά μας».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο σχέδιο της επάνδρωσης της μεγάλης ομάδας με παιδιά που προέρχονται από τα «φυτώρια» της, το οποίο υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια, με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτών των Μάρκου Δουλγεράκη, Γιάννη Παναρετάκη και Γιάννη Πατάτα. «Φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν 3 παιδιά από το Ρέθυμνο με επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρώτη ομάδα, μέσω της παραγωγικής διαδικασίας των ακαδημιών. Είναι ένα τεράστιο βήμα που γίνεται συνειδητά και όχι λόγω των οικονομικών συγκυριών. Εμείς αποφασίσαμε να δίνουμε χώρο στα παιδιά αυτά. Υπάρχει η δυνατότητα αυτή και μέσα από την πολύ καλή δουλειά και τον τρόπο που αυτοί θα το διαχειριστούν θα δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει. Είναι όμως πολύ σημαντικό να ξέρουν όλοι ότι η πρώτη ομάδα, η μεγάλη ομάδα της πόλης και της Κρήτης, πραγματικά δίνει χώρο και αξιοποιεί τα ταλέντα που υπάρχουν τόσο στην πόλη μας όσο και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο σχέδιο. Δεν είναι εύκολο να πετύχει αλλά μέσα από την καλή δουλειά και την καλή συνεργασία είμαστε αισιόδοξοι».

Σε ερώτηση για το αν έχει διακρίνει κάποια ταλέντα στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο Ρέθυμνο, παραδέχθηκε πως ταλέντα υπάρχουν παντού αλλά η εξέλιξη τους εξαρτάται από τα ίδια τα παιδιά και από τις ευνοικές συνθήκες που θα πρέπει να υπάρξουν για την αξιοποίηση τους. «Ταλέντα υπάρχουν στο Ρέθυμνο, όπως και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Το θέμα είναι να συνδυάσουν την δουλειά, τον καλό χαρακτήρα και βέβαια να τους δοθεί η οργάνωση και η πίστωση χρόνου για να μπορέσουν να εξελίξουν το ταλέντο τους με σωστό τρόπο και να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο που θα μπορέσει να τους οδηγήσει στο επαγγελματικό μπάσκετ, αν αυτός είναι ο στόχος. Από εκεί και πέρα για μας είναι σημαντικό τα παιδιά που είναι στην ομάδα να μένουν κοντά στην ομάδα, να τα αγαπάνε και να προσφέρουν και από άλλους τομείς και όχι μόνο από το αγωνιστικό κομμάτι».

Τέλος, επεσήμανε το πολύ καλό μεταγραφικό πλάνο της ανδρικής ομάδας, η οποία έχει καταφέρει να κλείσει περίπου το 80% του ρόστερ της, θεωρώντας πως είναι από τις πιο επωφελημένες ομάδες, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. «Αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο Cretan Kings ίσως και να είναι από τις πιο προνομιούχες ομάδες. Έχουμε κάνει κάποιες συμφωνίες. Έχουμε ολοκληρώσει το 80% του ρόστερ περίπου αλλά τα γεγονότα μας «τρενάρουν» για να προχωρήσουμε άμεσα τις συμφωνίες που θέλουμε. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Έχουμε κάνει την προεργασία. Δεν είναι τόσο δύσκολο για μας να καταφέρουμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *