26 Απριλίου 2024

Προετοιμάζονται οι Ρεθυμνιώτες για το Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις των αθλητών\τριών του Ικάρου εν όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ 2019. Το εν λόγω πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου. Οι συμμετοχές απ όλη τη χώρα αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο τόσο σε αριθμό αθλητικών σωματείων, όσο και αθλητών. Διοργανώτρια αρχή είναι η Εθνική αθλητική ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία.

Σ’ αυτή οι Ρεθυμνιώτες αθλητές θα συναγωνιστούν με τους κορυφαίους Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Πανευρωπαικών και Εθνικών πρωταθλημάτων, τα όρια επιδόσεων θα είναι υψηλά σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Διεθνούς Παραολυμπιακής επιτροπής IPC και ο συναγωνισμός πολύ σκληρός. Η αποστολή του Ρεθυμνιώτικου σωματείου θα είναι 18μελής και οι αθλητές\τριες του ανήκουν στις κατηγορίες: Κινητικές f44, Παραπληγικών f33, Αναπηρία όρασης f13, Νοητικές αναπηρίες f20, Αυτισμός f23, σύνδρομο down f22. Στις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των αθλητών σύμφωνα με το είδος και την βαρύτητα της αναπηρίας τους.

Ο προπονητής του Ικάρου Παναγιώτης Ασλανίδης έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα προπονήσεων, προετοιμάζει ψυχολογικά τους αθλητές του, τους μεταδίδει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και αξιοποιεί τις δυνατότητές τους προκειμένου να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους και να αντεπεξέλθουν στο σκληρό συναγωνισμό. Εξάλλου ο Π. Ασλανίδης ο οποίος συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με το σωματείο γνωρίζει καλά τις αγωνιστικές τους ανάγκες και έτσι τους παρέχει επί πλέον την εξατομικευμένη υποστήριξη που χρειάζονται. Οι Ρεθυμνιώτες είναι σίγουρο πως θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων για την καλύτερη δυνατή παρουσία και την κατάκτηση περισσότερων μεταλλίων.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ικάρου με ανακοίνωση του τόνισε την εμπιστοσύνη του προς την ομάδα στίβου και τον προπονητή, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη στήριξη. «Ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΙΚΑΡΟΥ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία της προετοιμασίας και της αγωνιστικής εξέλιξης των αθλητών του καθώς και της συνεργασίας της με τον προπονητή Π. Ασλανίδη τον οποίο περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, ελπίζει δε ότι οι αθλητές\τριες θα μας κάνουν για μια ακόμα χρονιά υπερήφανους.

Τέλος η διοίκηση του ΙΚΑΡΟΥ ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του ΚΤΕΛ Ρεθύμνης – Χανίων και την επιχείρηση Porto Bello, όπως επίσης τον κ. Μιχ. Παπαδάκη ιδιοκτήτη της εταιρίας Heaven of Brands και Porto Bello».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *