Στις 18.00 η ενημερωση για τον αθλητισμό

Σήμερα στις 18.00, άπαντες θα ενημερωθούν διά στόματος Αυγενάκη και Τσιόδρα για το πως θα κάνει τα πρώτα βήματα ο αθλητισμός, μετά από το μεγάλο κενό διάστημα πολλών εβδομάδων, λόγω κωρονοϊού. Ήδη από την Τρίτη το βράδυ, γνωρίζουμε πως η αυλαία θα ανοίξει στις 4 Μαΐου, όπως ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά για εκείνους που θα θελήσουν να προπονηθούν ατομικά, για τα ατομικά αθλήματα, όπου δεν υπάρχει άμεση σωματική επαφή (τένις, πινγκ – πονγκ, στίβος, τοξοβολία, κωπηλασία, κολύμβηση, γκολφ, ιππασία, κωπηλασία κλπ) και μόνο σε ανοιχτούς χώρους και στη θάλασσα. Επίσης, θα μπορούν να προπονούνται ατομικά ή σε δυάδες οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων. Από την άλλη μεριά, απαγορεύονται οι ομαδικές προπονήσεις είτε σε ανοικτούς, είτε σε κλειστούς χώρους, ενώ το άνοιγμα των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβάνεται στο 7ο και τελευταίο στάδιο της χαλάρωσης των μέτρων, χωρίς να υπάρχει ακριβής ημερομηνία που θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτές.

Σήμερα, λοιπόν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού μαζί με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον του αθλητισμού, δίνοντας περισσότερες διευκρινήσεις επί αυτού. Θα δώσουν ακριβείς ημερομηνίες για τη σταδιακή επανεκκίνηση στο σύνολο του αθλητισμού και φυσικά θα αναφερθούν στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται αυτό το διάστημα, ώστε να μην υπάρξει διάδοση του ιού. Εννοείται ότι σε αυτή τη φάση δεν συζητείται το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν άμεσα οι πισίνες για αθλήματα όπως το πόλο ή η συγχρονισμένη κολύμβηση. Προπονήσεις, ωστόσο, θα μπορούν να γίνονται στη θάλασσα και με την εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας. Άλλωστε, εισηγήσεις έχουν γίνει και από την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Αθλητισμού, με βάση την παραδοχή ότι λόγω κορωνοϊού τα αθλήματα θα πρέπει να διαχωριστούν σε ατομικά ή ομαδικά, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου και στενής -ή μη στενής- επαφής.

Είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί σήμερα και το αν είναι εφικτό το να υπάρξει επανεκκίνηση για τα πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό επίπεδο, με τους Αυγενάκη και Τσιόδρα να δίνουν ή όχι το «πράσινο φως» προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, από χθες γνωρίζουμε πως η Σούπερ Λιγκ 1 ψήφισε υπέρ της επανέναρξης, περιμένοντας τη σημερινή ενημέρωση, ούσα έτοιμη και έχοντας πλάνο για την επιστροφή στη δράση ως τις 10 Ιουνίου. Φυσικά, με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες θα γίνονται με την παρουσία το πολύ 60 ατόμων από τις δύο ομάδες, ενώ δε θα γίνεται χρήση των αποδυτηρίων και των γυμναστηρίων. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, αναμένοντας την οριστική διακοπή τους.

Σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες έχουν ήδη αποφασίσει την οριστική διακοπή της Basket League, ενώ η ΕΟΚ περιμένει από την κυβέρνηση να αποφασίσει για τη συνέχιση των Εθνικών πρωταθλημάτων ή την οριστική διακοπή τους, καθώς δε θέλει να πάρει καμία ευθύνη και φυσικά υπάρχει αναμονή και για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναμονή υπάρχει και στον χώρο του βόλεϊ, μιας και η ΕΟΠΕ έχει αναστείλει τα πρωταθλήματα της από τις 20 Μαρτίου μέχρι νεωτέρας, ενώ «ψιθυρίζεται» η αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της χρονιάς εντός αγωνιστικών χώρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, με τη διαφορά ότι έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της για την επανέναρξη όλων των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων του ελληνικού υγρού στίβου. Από τη μεριά της, φυσικά, αναμένει τις σημερινές ανακοινώσεις, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα ολοκληρωθούν τουλάχιστον τα πρωταθλήματα κολύμβησης.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *