«Τη λύση θα την βρούμε μέσα από την ομάδα»

Προβληματισμένος ήταν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά από την λήξη του αγώνα της Δράμας και τη νέα ήττα της ομάδας του.

Ο τεχνικός του Ρέθυμνο Aegean έδωσε συγχαρητήρια στον ΚΑΟ Δράμας για τη νίκη του, θεωρώντας πως οι 5 σερί ήττες αποτελούν απόρροια της επανάπαυσης από τον πολύ καλό α’ γύρο και άπαντες πρέπει να ξυπνήσουν. «Συγχαρητήρια στον Κώστα (Μέξα). Έπαιξαν σήμερα ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, άξιζαν τη νίκη. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. Παίξαμε ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο είχαμε μια ανεξήγητη πτώση, κυρίως στην άμυνα. Μετά το σκορ πήρε τέτοια διάσταση που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο. Είπα στα παιδιά ότι το πρόβλημά μας είναι μέσα στα αποδυτήρια, δηλαδή τη λύση θα την βρούμε μέσα από την ομάδα.

Πρέπει να επανέλθουμε, να κάνουμε ένα, δύο καλά παιχνίδια, όχι τόσο όσον αφορά τις νίκες, αλλά όσον αφορά τις καλές εμφανίσεις. Δεν έχουμε προβλήματα λειτουργίας ή συμπεριφορών για να πω ότι κάτι πάει στραβά ιδιαίτερα σε αυτό. Είναι καθαρά μπασκετικό και εκεί πρέπει να μείνουμε. Νομίζω ότι επαναπαυθήκαμε αρκετά στον πρώτο γύρο και χρειάζεται να ξυπνήσουμε για τα καλά. Έχουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να μας βοηθήσει και είναι στο χέρι μας να επανέλθουμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Δράμα και τον Κώστα (Μέξα). Χαίρομαι που πηγαίνει καλά και λειτουργεί την ομάδα. Είναι ένα παιδί που αξίζει».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΚΑΟΔ, Κώστας Μέξας, εμφανώς ικανοποιημένος, τόνισε, «Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον κόουτς για τα καλά του λόγια και να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Μέσα από το μπάσκετ θα βρουν τις λύσεις όπως είπε. Συνήθως άλλωστε το μπάσκετ είναι η λύση κι όχι άλλα πράγματα. Σε ότι αφορά εμάς, ήταν ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Κάναμε τρεις ήττες, οι δύο ήταν κακές, με τον τρόπο που ήρθαν κυρίως. Έπρεπε να αντιδράσουμε. Τα παιδιά έδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι σωστοί και σοβαροί επαγγελματίες και κοιτούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έκαναν τις δύο βδομάδες. Είδαμε τα λάθη μας, έπρεπε να τα βελτιώσουμε και το κάναμε με τα 7 λάθη που κάναμε. Περιορίσαμε το τρανζίσιον παιχνίδι του Ρεθύμνου, που είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ που επίσης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί το Ρέθυμνο είναι πολύ καλό στο επιθετικό ριμπάουντ και νομίζω ότι μέσα από την άμυνα δώσαμε τον τόνο και βρήκαμε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση.

Είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν πρέπει να χαρούμε παραπάνω από αύριο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε από τη Δευτέρα, γιατί είμαστε ακόμα βαθιά μέσα στο πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, αποφασιστικοί και σε κάθε παιχνίδι να μπορούμε να παίρνουμε ότι καλύτερο. Η εμφάνιση του Τρότερ και το ότι έπαιξε δείχνει την ποιότητα των παιδιών που έχουμε στην ομάδα και των Ελλήνων, αλλά και των ξένων. Ο Τρότερ κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τη Δευτέρα που μας έρχεται προπονήσεις, αλλά έκανε όλη τη βδομάδα προπόνηση με διάστρεμμα και έπαιξε σήμερα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *