«Χ»ρυσός βαθμός για Ρεθυμνιακό στην Ελιά

Σπουδαίο βαθμό απέσπασε ο Ρεθυμνιακός στην Ελιά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Πόρο και διατηρήθηκε στο -2 από την σωτηρία, έχοντας τους Ηρακλειώτες στην Σοχώρα στο β’ γύρο των πλέι άουτ, αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού ο Πόρος δεν έχει κάνει ρεπό.

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Λυρώνη στον πάγκο του, ο Ρεθυμνιακός ήταν ανταγωνιστικός, έβγαλε πάθος, επιθετικές αρετές και έδειξε χαρακτήρα επιστρέφοντας δύο φορές στο ματς, χάρη στα γκολ των Σηφακάκη (28’) και Μανιδάκη (83’). Μάλιστα οι Ρεθυμνιώτες είχαν να αντιμετωπίσουν την ατυχία γιατί και τα δύο γκολ με τα οποία προηγήθηκε ισάριθμες φορές ο Πόρος ήρθαν σε καίρια σημεία του παιχνιδιού που θα μπορούσαν να καταρρακώσουν την ψυχολογία τους. Μόλις στο 3’ με το καλημέρα του ματς ο Μεταξάκης άνοιξε το σκορ, ενώ στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους (45’) ο Πόρος ξανά πήρε το προβάδισμα με τον Μεγάλο. Πέραν όλων των άλλων ο Ρεθυμνιακός είχε παράπονα από την διαιτησία του Χανιώτη Κουκουράκη, ζητώντας πέναλτι σε ανατροπή του Μανιδάκη (16’) και χέρι αμυντικού του Πόρου (19’), ενώ φωνάζει και για το ακυρωθέν γκολ του Μερτίρι (73’) ως οφσάιντ.

Πλέον, όλα τα λεφτά για τον Ρεθυμνιακό είναι ο νέος τελικός με το ΣΥΝΚΑ την Κυριακή στην Σοχώρα, όπου με νίκη περνάει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αφού ο Πόρος θα εκτίει το ρεπό του.

Φάσεις και γκολ
3’ Ο Σκουλάς εκτελεί κόρνερ και ο Μεταξάκης με κεφαλιά θα νικήσει το Νικηφότο για το 1-0.

5’ ο Μεγάλος θα βρεθεί σε θέση βολής, αλλά το σουτ του θα κοντράρει πάνω σε σώματα αμυντικών του Ρεθυμνιακού.

13’ μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ρεθυμνιακό με τον Μερτίρι, αλλά τον Πέππα να είναι ο νικητής, διώχνοντας εν τέλει την μπάλα σε κόρνερ.

16’ ο Ρεθυμνιακός ζητάει πέναλτι σε πτώση του Μανιδάκη μέσα από την περιοχή.

19’ δεύτερη περίπτωση όπου ζητούν πέναλτι οι Ρεθυμνιώτες σε χέρι παίκτη του Πόρου.

28’ ο Χαλκιαδάκης θα κόψει την μπάλα στον Σηφακάκη και αυτός με κοντινό πλασέ δεν θα λαθέψει ισοφαρίζοντας σε 1-1.

45’ σουτ του Σκουλά θα διώξει ο Νικηφόρος, αλλά από κοντά ο Μεγάλος με προβολή θα δώσει ξανά προβάδισμα στον Πόρο, 2-1.

55’ γυριστό σουτ του Μερτίρι η μπάλα θα φύγει άουτ.

66’ δυνατό σουτ του Μερτίρι από τα όρια της περιοχής, εντυπωσιακά θα διώξει σε κόρνερ ο Πέππας.

73’ ο Μερτίρι σκοράρει με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των Ρεθυμνιωτών.

80’ ο Μεγάλος θα βρεθεί απέναντι στον Νικηφόρο, αλλά ο πορτιέρο του Ρεθυμνιακού θα σώσει.

83’ ισοφαρίζει ο Ρεθυμνιακός με διπλή προσπάθεια του Μανιδάκη, ο οποίος είδε αρχικά παίκτη του Πόρου να σώζει στην γραμμή, αλλά στο δεύτερο σουτ του ήταν εύστοχος, γράφοντας το 2-2.

86’ μεγάλη ευκαιρία για τον Ρεθυμνιακό, με το γυριστό του Σηφακάκη να φεύγει λίγο άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κουκουράκης, Αναστασάκης, Μαυρεδάκης (Χανίων).

ΠΟΡΟΣ (Μάνος Σουτζής): Πέππας, Πολυχρονάκης, Πρινιανάκης, Αλίριο, Μαγάκης (86’ Αμαραντίδης), Μεγάλος, Ποκόνγκ (82’ Κουρούμα), Πατινιώτης, Σηφάκης, Σκουλάς, Μεταξάκης (64’ λ.τ. Καρβελάς).

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Νικηφόρος, Λαζαρίδης, Μυρθιανός, Δασκαλάκης (74’ Ζυγκερίδης), Ταμάμης, Δροσάκης (57’ Αντιασβίλι), Μανιδάκης, Δελήμπασης, Σηφακάκης (87’ Κοντορινάκης), Μερτίρι, Χαλκιαδάκης.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *