23 Φεβρουαρίου 2024

10 Ρεθυμνιώτικων σωματείων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις στην Γ.Γ.Α.

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει έρθει σε μία νέα τάξη πραγμάτων, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να προσπαθεί να νοικοκυρέψει τον συγκεκριμένο χώρο. Για αυτόν τον λόγο, η Γ.Γ.Α δημιούργησε το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, για την επίσημη καταγραφή των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. Ανάμεσα τους και αρκετοί Ρεθυμνιώτικοι σύλλογοι, οι οποίοι εναρμονίστηκαν με τα ζητούμενα, ώστε να πάρουν την απαραίτητη αθλητική ενημέρωση.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση. Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών Αθλητικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής Αθλητικών σωματείων.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο Μάιο, ενώ έχουν πάρει παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Η διαδικασία έχει να κάνει ως εξής. Αρχικά, τα σωματεία συμπληρώνουν την αίτηση, η Γ.Γ.Α τις ελέγχει και στη συνέχεια δίνει την απαραίτητη έγκριση, όπου ολοκληρώνεται η εγγραφή για κάθε σύλλογο.

Φυσικά, από το Ρέθυμνο έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες αιτήσεις και μάλιστα από πολύ νωρίς, με την πρώτη αίτηση που καταγράφηκε να είναι στις 4 Ιουνίου από τον Αθλητικό Σύλλογο Τάεκβοντό Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, και η δεύτερη του Αθλητικού Ομίλου Σπηλίου. Πάντως, μέχρι και χθες συνολικά 10 Ρεθυμνιώτικα σωματεία έχουν πάρει την απαραίτητη έγκριση και βρίσκονται στους πίνακες των καταγεγραμμένων συλλόγων του Αθλητικού Μητρώου.

Συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών και Γυμναστικής Ρεθύμνου (Καράτε), ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Καράτε Ζίου Ζίτσου Ρεθύμνου (Ζίου Ζίτζου, Παγκράτιο), ο Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο), ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου (Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο), ο Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου (Πάλη), ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου (Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση), ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Απόλλων Ρεθύμνου (Τάε Κβο Ντο), ο Αθλητικός Σύλλογος Τάεκβοντό Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου (Τάε Κβο Ντο), ο Όμιλος Κλασσικούς Αθλητισμού Αρκάδι (Άρση Βαρών, Πάλη, Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Στίβος, Ενόργανη Γυμναστική, Τραμπολίνο) και ο Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου.

Μάλιστα, ο πιο ιστορικός Σύλλογος του Ρεθύμνου, ο ΟΚΑ Αρκάδι, είναι από τα πρώτα σωματεία με εγγραφή στο μητρώο, διαθέτοντας 7 διαφορετικά αθλήματα σε 6 διαφορετικές Ομοσπονδίες. Στην Άρση Βαρών ήταν μέσα στην πρώτη 5άδα των σωματείων που εγκρίθηκαν, στην πρώτη 10άδα στην Πάλη, και στην πρώτη 20άδα σε Στίβο, Ενόργανη Γυμναστική, Βόλεϊ και Μπάσκετ. Φυσικά, είναι από τα ελάχιστα σωματεία με τόσο μεγάλο αριθμό αθλημάτων, βρισκόμενο στην 8η θέση στην Ελλάδα. Στην πρώτη θέση είναι ο Παναθηναϊκός με 15 αθλήματα και έπονται ο Άρης Θεσσαλονίκης (14), η ΧΑΝΘ (12), ο Άρης Νικαίας (10), η Ηλιούπολη (9), ο ΓΑΣ Αρχέλαος (8) και ο ΓΑΣ Χολαργού (8).

ΛΙΣΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
-Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών και Γυμναστικής Ρεθύμνου (Καράτε)

-Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Καράτε Ζίου Ζίτσου Ρεθύμνου (Ζίου Ζίτζου, Παγκράτιο)

-Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου (Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο)

-Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου (Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο)

-Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου (Πάλη)

-Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου (Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση)

-Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Απόλλων Ρεθύμνου (Τάε Κβο Ντο)

-Αθλητικός Σύλλογος Τάεκβοντό Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου (Τάε Κβο Ντο)

-Όμιλος Κλασσικούς Αθλητισμού Αρκάδι (Άρση Βαρών, Πάλη, Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Στίβος, Ενόργανη Γυμναστική, Τραμπολίνο)

-Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου

«ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ομάδα Αθλήματα

Παναθηναϊκός 15

Άρης Θεσς.     14

ΧΑΝΘ 12

Άρης Νικαίας  10

ΓΣ Ηλιούπολης           9

ΓΑΣ Αρχέλαος           8

ΓΑΣ Χολαργού           8

ΟΚΑ Αρκάδι  7

 

ΛΙΣΤΑ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ
-Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου

-Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Ρεθύμνου

-Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου

-Αθλητικός Όμιλος Σπηλίου Ρεθύμνου

-Αθλητικό Σωματείο Παραδοσιακών και σύγχρονων Μαχητικών Τεχνών «Υπερίων»

-Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ατσιποπούλου

-Σκοπευτικός Όμιλος Ρεθύμνου «Οι Αετοί»

-Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Πλακιά

-Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου

-Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου «Ο Πολυδάμας»

-Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ρεθύμνου

-Άρης Ρεθύμνου

-Σκοπευτικός Όμιλος Μυλοποτάμου

-Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου

 

Πηγή: Goodnet

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *