7 μετάλλια ο «Ίκαρος» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ

Εξαιρετική παρουσία είχε για μία ακόμη φορά ο Ίκαρος συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου αθλητών με αναπηρία που διεξήχθη στις 26-28 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ Νομού Ρεθύμνης Ίκαρος τα πήγε περίφημα στην διοργάνωση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, που είχε για μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ. Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου αθλητών με αναπηρία συμμετείχαν 450 αθλητές από 55 αθλητικά σωματεία, ανάμεσα σ΄ αυτούς πολλοί παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Ο συναγωνισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος δεδομένου ότι το εν λόγω πρωτάθλημα ήταν το τελευταίο τεστ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Όλα αυτά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ίκαρος ταξίδεψε στην Αθήνα με πάρα πολλές απουσίες, σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις, έχοντας όμως και πάλι πολύ καλή παρουσία. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ικάρου είχαν πολύ δύσκολο πρόγραμμα και συναγωνίστηκαν με μεγάλους πρωταθλητές, ενώ στην 15μελή αποστολή δεν συμμετείχαν 5 πρωταθλητές του για διαφόρους λόγους. Τους αθλητές του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Νομού Ρεθύμνης Ίκαρος συνόδευσε η προπονήτρια κ. Τζωρτζινάκη. Επίσης την αποστολή Την αποστολή συνόδευσε εθελοντικά για δεύτερη φορά και ο προπονητής Παναγιώτης Αντωνιάδης ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους αθλητές στον αγωνιστικό χώρο.

Ο απολογισμός του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου ήταν εντυπωσιακός, με τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια του να ανεβαίνουν στο βάθρο, επιστρέφοντας στην βάση τους, με 7 συνολικά μετάλλια στις αποσκευές τους. Πιο συγκεκριμένα κατέκτησαν 2 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια, με τους Στέλιο Δαμανάκη και Γιώργο Ριτσάτο να αναδεικνύονται πρωταθλητές Ελλάδας σε σφαίρα και 100μ. αντίστοιχα. Ο Δαμανάκης κατέκτησε δύο μετάλλια, αφού τερμάτισε στην 2η θέση κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ακόντιο. Δύο φορές στο βάθρο ανέβηκε και η Γεωργία Νταμπασά, κατακτώντας επίσης στο ασημένιο μετάλλιο και την 2η θέση στο Ακόντιο και την 3η θέση στο δίσκο. Στο βάθρο ακόμη ανέβηκαν ο Στέλιος Βουρβαχάκης κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. και ο Μανόλης Νταμπασά που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα.

Αναλυτικά, η παρουσία των αθλητών του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου ήταν η ακόλουθη:
* Στέλιος Δαμανάκης 1ος στη σφαίρα με χρυσό και 2ος στο Ακόντιο με Αργυρό.
* Ριτσάτος Γιώργος 1ος στα 100 με χρυσό.
* Βουρβαχάκης Στέλιος 3ος στα 200 με χάλκινο.
* Νταμπασά Γεωργία 2η στο Ακόντιο με αργυρό και 3η στο δίσκο με χάλκινο.
* Νταμπασά Μανώλης 3ος στη σφαίρα με χάλκινο.

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *