Final 4 Εργασιακού Κρήτης: «δεν αναγνωρίζουμε ως νικητή την ομάδα της Σητείας»

Με ανακοίνωση της μια ακόμα ομάδα που συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Final 4 Εργασιακών Πρωταθλημάτων που έγινε στην Σητεία διαμαρτύρεται για την διοργάνωση.

Ανακοίνωση ομάδας Εργ. Μπάσκετ ΚΑΒΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ:
«Ευχαριστήριο» για την μπασκετική φιλοξενία στο παγκρήτιο Final 4 Εργασιακών Πρωταθλημάτων Καλαθοσφαίρισης Κρήτης που πραγματοποιήθηκε 9-10 Νοεμβρίου 2019 στη Σητεία, της ομάδας Κάβα Κασιμάτη που εκπροσωπούσε τον Νομό Χανίων.

Την 9η και 10η Νοεμβρίου προσπαθήσαμε και εμείς να συμμετέχουμε στην εν λόγω διοργάνωση. Εκεί έλαβαν χώρα πολλά και θλιβερά κατά την άποψή μας γεγονότα για τα επίπεδα ενός τουρνουά που αφορά ερασιτεχνικό – εργασιακό αθλητισμό.

Το Σάββατο 09 Νοεμβρίου και ενώ είχαμε μεταβεί στην Σητεία, διασχίζοντας κυριολεκτικά όλη την Κρήτη, με την παρουσία πέντε παικτών μας και 2 παικτών (που τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως) της εργασιακής ομάδας Χανίων Ανελκυστήρες Lift Hellas Αγγελάκης (με την σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών για την παρουσία τους, έστω και τελευταία στιγμή λόγω απρόοπτων μη συμμετοχών), καταθέσαμε τα απαραίτητα έγραφα στην γραμματεία του αγώνα μας και ξεκινήσαμε την προθέρμανσή μας.

¨Όπως όριζε η από 20-10-2019  καταστατική προκήρυξη του τουρνουά που είχε εγκαίρως σταλεί σε όλους , δικαίωμα συμμετοχής θα είχαν μόνο όσοι διέθεταν υπογεγραμμένο από καρδιολόγο ή ειδικό παθολόγο δελτίο και υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση.

Τέσσερα με πέντε λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού και μετά από αλλεπάλληλες εκλύσεις μας  προς την γραμματεία για να μας πιστοποιήσουν την εγκυρότητα, ως προς τα τυπικά της αντίπαλης ομάδας, μας γνωστοποιούν ότι η ομάδα Κρητικό Σπίτι (Σητεία) δεν είχε προσκομίσει κανένα μα κανένα έγγραφο για κανέναν της παίκτη.

Ζητήσαμε να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα αυτό από τους διαιτητές και την γραμματεία του αγώνα. Μετά απο 30λεπτη διακοπή του αγώνα, με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει σωματικά ,με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε  ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά.

Εδώ να συμπληρώσουμε οτι η ομάδα της Σητεία και πέρυσι στο αντίστοιχο τουρνουά που διοργανώθηκε απο τον Δήμο Χανίων ΠΑΛΙ δεν είχε προσκομίσει κανένα από τα έγγραφα που της ζητήθηκαν και δυστυχώς πάλι έπαιξε κανονικά και η ένσταση που έγινε από την ομάδα του Ηρακλείου προσέκρουσε στην αδιαφορία των τότε αρμοδίων.

Στην διάρκεια της αναμονής αυτής και ψάχνοντας να ”γνωρίσουμε” καλύτερα τους αντίπαλους παίκτες ανακαλύψαμε ότι δύο από αυτούς είναι εν ενεργεία παίκτες της ομάδας της Ιεράπετρας και μάλιστα είχαν αγωνιστεί στα παιχνίδια της ομάδας τους την 26/10 με αντίπαλο τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ και την  19/10 με αντίπαλο το Δειλινό.

Με γνώμονα την λογική ότι σκοπός των εργασιακών πρωταθλημάτων είναι να παρέχετε η δυνατότητα άθλησης αλλά και να ξεφεύγουμε απο τα βάρη της καθημερινότητας σε όλους όσους μπορούν και έχουν την δυνατότητα αυτή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε των αγώνα και ζητήσαμε απο το κ. Ζωγραφίνη  τουλάχιστον να μην χρησιμοποιηθούν περεταίρω οι εν ενεργεία παίκτες, κάτι που ”έκανε” δεκτό στα λόγια και ΜΟΝΟ. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να έπαιξαν απο 15 λεπτά ο καθένας ”τίμια” και ωραία. Έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας με νικήτρια ομάδα την Σητεία 89-68.

Στον δεύτερο Ημιτελικό επικράτησε με 82-80 η ομάδα του Ρεθύμνου PhotoEkfrasi απέναντι στην ομάδα του Σκακιστικού (Ηράκλειο) με καλάθι στην εκπνοή του αγώνα.

Η ”φιλοξενία” όμως συνεχίστηκε και την δεύτερη μέρα. Η ομάδα PhotoEkfrasi μη δεχόμενη να παραστεί στον Μεγάλο τελικό, δεδομένου ότι οι διοργανωτές θα παρουσιάζονταν πάλι χωρίς την παρουσία  εγγράφων αλλά με την παρουσία εν ενεργεία παικτών, ενημέρωσε απο το πρωί κιόλας για τις προθέσεις της αλλά και τον λόγω της απόφασής του, τόσο τις υπόλοιπες ομάδες όσο και τους διοργανωτές.

 Ο μικρός τελικός θα λάμβανε χώρα μεταξύ των ομάδων του Σκακιστικού και της Κάβας Κασιμάτη στις 18:30 όμως για την διευκόλυνση όλων αποφασίστηκε να γίνει στις 1600. Εκεί και ενώ ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε προθέρμανση ενημερωθήκαμε από τους διοργανωτές  ότι αποφάσισαν την θέση του PhotoEkfrasi να την διαδεχτεί  ο σκακιστικός, οπότε και ο αγώνας μας δεν μπορούσε να γίνει. Προτάθηκε να παίξουμε είτε με τον Σκακιστικό ( Ηράκλειο)  πριν το τελικό αλλά χωρίς διαιτητές και κριτές (λες και θα μπορούσαν 8 ατομα να παίξουν δυο παιχνίδια σερί) είτε σαν μια μικτή Χανιών και Ηρακλείου στον τελικό  (8+7=15 άτομα  χμ δεν βγαίνουν ακόμα και αν είχε νόημα αυτή η πρόταση) οπότε και η ομάδα Κάβα Κασιμάτης πήρε την απόφαση ότι αρκούσε η έως τότε ταλαιπωρία και κοροϊδία και αποχωρήσαμε τόσο από το γήπεδο όσο και την Σητεία. 

Δυστυχώς ενώ η όλη αναστάτωση δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ομάδας της Σητείας από την αρχή, ο Σκακιστικός πήρε την ανεκδιήγητη απόφαση να παίξει στον τελικό και να πάρει τελικώς την δεύτερη θέση με δυο ήττες.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η στάση των διοργανωτών ήταν πέρα για πέρα προσβλητική και απαξιωτική. Σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζουμε ως νικητή και φιναλίστ την ομάδα της Σητείας. Ευελπιστούμε να καταλάβουν τα λάθη τους και την ανάρμοστη συμπεριφορά τους ως οικοδεσπότες που ταλαιπώρησαν  ομάδες που παρά τα τόσα χιλιόμετρα και τον χρόνο που τελικά σπατάλησαν για να βρεθούν και να τιμήσουν την διοργάνωση και να παίξουν το άθλημα που με τόση τρέλα και αγάπη ακολουθούν,  δεν κατάφεραν να το πράξουν με αποκλειστική ευθύνη των οικοδεσποτών.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *